Ухапшена особа која је снимила обарање авиона у Ирану

15.01.2020. 09:31
0
ИЗВОР: Tanjug

У Ирану је ухапшена особа која је снимила обарање украјинског авиона прошле седмице када је погинуло 176 путника и чланова посаде.

Детаљи хапшења за сада нису познати, а BBC преноси да се очекује да ће се ухапшена особа суочити са оптужбама у вези са националном безбједношћу.

Иранска војска је признала да је ненамјерно оборила украјински авион код Техерана, наводећи да је у питању била људска грешка.

Предсједник Ирана Хасан Рохани је изјавио да за овај, како је казао, трагичан догађај, не би требало кривицу свалити на једну особу и да су за то одговорни и други.

Након што се снимак појавио на друштвеним мрежама, аналитичари су процијенили да са на њему види да је авион погодила ракета.

Иран је у уторак саопштио да су ухапшене особе које се доводе у везу са обарањен украјинског авиона. Наводи се и да је и 30 особа ухапшено због "учествовања у илегалним окупљањима".

"New York Times" је објавио да се на снимку који је забиљежила безбједносна камера види да су двије ракете испаљене на авион, у размаку од 20 секунди.

 

Коментари 0
Повезане вијести
На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 9m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 42m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 8m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 21m
    0
  • Партизан мијења име!
    8h 50m
    3