Uhapšena osoba koja je snimila obaranje aviona u Iranu

15.01.2020. 09:31
0
IZVOR: Tanjug

U Iranu je uhapšena osoba koja je snimila obaranje ukrajinskog aviona prošle sedmice kada je poginulo 176 putnika i članova posade.

Detalji hapšenja za sada nisu poznati, a BBC prenosi da se očekuje da će se uhapšena osoba suočiti sa optužbama u vezi sa nacionalnom bezbjednošću.

Iranska vojska je priznala da je nenamjerno oborila ukrajinski avion kod Teherana, navodeći da je u pitanju bila ljudska greška.

Predsjednik Irana Hasan Rohani je izjavio da za ovaj, kako je kazao, tragičan događaj, ne bi trebalo krivicu svaliti na jednu osobu i da su za to odgovorni i drugi.

Nakon što se snimak pojavio na društvenim mrežama, analitičari su procijenili da sa na njemu vidi da je avion pogodila raketa.

Iran je u utorak saopštio da su uhapšene osobe koje se dovode u vezu sa obaranjen ukrajinskog aviona. Navodi se i da je i 30 osoba uhapšeno zbog "učestvovanja u ilegalnim okupljanjima".

"New York Times" je objavio da se na snimku koji je zabilježila bezbjednosna kamera vidi da su dvije rakete ispaljene na avion, u razmaku od 20 sekundi.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšen srednjoškolac u Sarajevu zbog lažnih dojava o bombama Uhapšen srednjoškolac u Sarajevu zbog lažnih dojava o bombama
Hapšenje zbog droge i nelegalnog oružja Hapšenje zbog droge i nelegalnog oružja
Uhapšeno sedam lica, sumnja se na međunarodnu trgovinu ljudima i prostituciju Uhapšeno sedam lica, sumnja se na međunarodnu trgovinu ljudima i prostituciju
Najčitanije
  • Konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta u JU Srednjoškolskom centru „Pale"
    7h 58m
    0
  • Albanac koji je zadužio Srbe
    11h 3m
    6
  • Konkurs za prijem radnika na upražnjena radna mjesta u JU Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža"
    7h 38m
    0
  • Svaki je korak muka: „U školi me zadirkuju, kažu kupi nogu na kiosku!” (VIDEO/FOTO)
    7h 6m
    0
  • Otac ubio sina pa sebe
    5h 11m
    0