Ухапшена пјевачица Романа Панић

25.06.2020. 11:16
0
ИЗВОР: Tanjug

Двоје српских туриста ухапшено је у Аустралији због коришћења софитицираног система којим су снимали како људи користе банкомате, а затим копирали податке и банковне картице и они су осуђени на 14 и 12 мјесеци затвора.

Пјевачица Романа П. (45) и агент за продају некретнина Филип М. (40) сумњиче се да су током марта и априла поставили уређаје за снимање на три банкомата у Бризбејну, преноси аутралијски портал "9њуз".

Српски медији наводе да је ријеч о пјевачици Романи Панић која је поријеклом из Бањалуке.

Они су у Аустралији боравили као туристи гдје су запали у проблеме са новцем прије него што су смислили план како да "напуне своје новчанике", изјавио је судија Окружног суда у Бризбејну Пол Смит. Они су на тај начин прикупили банковне податке 35 особа.

Филип М. је признао кривицу за 18 тачака оптужнице, Романа П. за 16 и они ће, поред тога што ће морати да врате новац, морати у затвор - Филип М. 14 мјесеци, Романа П. 12. мјесеци, односно биће пуштена условно послије три мјесеца.

Полиција је, након што је техничар пронашао нелегалне уређаје на банкомату, претресом стана у Спринг Хилу гдје су њих двоје одсели, пронашла обиљежене новчанице у вредности 23.500 аустралијских долара, уређаје за снимање картица, картице за складиштење података на којима су пронађени снимци купаца на банкоматима, личне банкарске податке клијената у банкама и алатке за инсталирање додатних уређаја.

Полицајци су открили да је Филип М. најприје извиђао банкомат, да би се два дана касније вратио и са хируршком маском поставио уређаје.

Судија Смит оцијени је да је цијели поступак био веома софистицирано осмишљен и да је цијели систем омогућио Филипу М. и Романи П. да незаконито снимају људе који користе банкомате.

Они су на пресуде поднијели жалбе, али су оне одбијене.

Коментари 0
Повезане вијести
Крађа у Источној Илиџи Крађа у Источној Илиџи
Крађа на градилишту у Источној Илиџи Крађа на градилишту у Источној Илиџи
Ухапшен због крађе у Хан Пијеску Ухапшен због крађе у Хан Пијеску
Најчитаније
  • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
    4h 7m
    5
  • Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
    23h 18m
    0
  • Све здравствене користи кестена
    3h 57m
    0
  • Метеоролози објавили какво нас вријеме чека ове седмице
    16h 20m
    0
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    1h 58m
    0