Ухапшене двије особе због кријумчарења миграната

01.03.2024. 12:39
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници Граничне полиције БиХ спријечили су данас кријумчарење 11 особа афроазијског поријекла, а приликом покушаја бијега на подручју Сарајева ухапшена су два држављанина БиХ која су превозила мигранте.

Кријумчарење је откривено приликом надзора границе на подручју Вишеграда, када се једна од ухапшених особа оглушила на наредбе полицијских службеника Граничне полиције БиХ и наставила кретање у правцу Рогатице и Сарајева.

У потјери, помоћ Граничној полицији пружили су припадници МУП-а Републике Српске и Кантона Сарајево који су на подручју мјеста Блажуј ухапсили осумњичене.

Према изјавама миграната, ријеч је о осам држављана Сирије, два Палестинске управе и једног држављанина Египта, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Под надзором Тужилаштва БиХ у току је документовање почињених кривичних дјела и криминалистичка обрада осумњичених, а обавијештени су и припадници Службе за послове са странцима који предузимају мјере и радње из своје надлежности.

Коментари 0
Повезане вијести
На сарајевском аеродрому ухапшен Турчин због кријумчарења људи На сарајевском аеродрому ухапшен Турчин због кријумчарења људи
У одбаченој торби на подручју Требиња пронађено више од 10 килограма марихуане У одбаченој торби на подручју Требиња пронађено више од 10 килограма марихуане
Ухапшен гранични полицајац у Фочи Ухапшен гранични полицајац у Фочи
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    13h 5m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    13h 19m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    15h 36m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    13h 11m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    5h 26m
    0