Uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

01.03.2024. 12:39
0
IZVOR: srna.rs

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su danas krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla, a prilikom pokušaja bijega na području Sarajeva uhapšena su dva državljanina BiH koja su prevozila migrante.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora granice na području Višegrada, kada se jedna od uhapšenih osoba oglušila na naredbe policijskih službenika Granične policije BiH i nastavila kretanje u pravcu Rogatice i Sarajeva.

U potjeri, pomoć Graničnoj policiji pružili su pripadnici MUP-a Republike Srpske i Kantona Sarajevo koji su na području mjesta Blažuj uhapsili osumnjičene.

Prema izjavama migranata, riječ je o osam državljana Sirije, dva Palestinske uprave i jednog državljanina Egipta, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pod nadzorom Tužilaštva BiH u toku je dokumentovanje počinjenih krivičnih djela i kriminalistička obrada osumnjičenih, a obaviješteni su i pripadnici Službe za poslove sa strancima koji preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na sarajevskom aerodromu uhapšen Turčin zbog krijumčarenja ljudi Na sarajevskom aerodromu uhapšen Turčin zbog krijumčarenja ljudi
U odbačenoj torbi na području Trebinja pronađeno više od 10 kilograma marihuane U odbačenoj torbi na području Trebinja pronađeno više od 10 kilograma marihuane
Uhapšen granični policajac u Foči Uhapšen granični policajac u Foči
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    6h 54m
    8
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    22h 24m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    21h 38m
    0
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    21h 55m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    9h 25m
    0