Ухапшени због фалсификовања диплома о завршеној средњој школи

03.11.2023. 15:22
1
ИЗВОР: srna.rs

Шест особа ухапшено је због фалсификовања 11 диплома за занимање медицинске сестре, које су незаконито додијелили одговорни у Средњој школи "Никола Тесла" У Новом Пазару.

Ухапшене су особе  М.Д. из Јагодине, М.К. из Београда, Т.Б. из Београда, С.Л. из Смедерева, А.М. из Сурдулице и М.Ј. из Панчева.

- Кривичном пријавом бити обухваћено још пет особе које се терете за фалсификовање исправе, три за трговину утицајем и једна за злоупотребу службеног положаја - саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.

Жена из Јагодине (37) је од децембра 2021. до марта 2023. године искористила дугогодишње пословне и пријатељске односе са двоје одговорних у новопазарској средњој школи "Никола Тесла" да је повежу са мушкарцем (71), одговорним лицем те школе.

На тај начин је 11 ученика стекло диплому образовног профила медицинска сестра без испуњавања законом прописаних услова.

Како се сумња, осумњичени мушкарац је за 11 ученика потписао као истините записнике о полагању испита, свједочанства и дипломе, иако је знао да не испуњавају услове прописане законом и на тај начин им омогућио да се докопају дипломе средње стручне спреме.

- Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву - наводи се у саопштењу МУП-а Србије.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Građanin 04.11.2023. 12:52
    Čista nepravda što hapse radi ovoga, na privatnim fakultetima kupiš legalno diplomu i nikom ništa, a idzaju diplomu srednje škole takođe bez znanja, e to je kažnjivo. Pa ije li fakultetska diploma bez znanja veća od srednjoškolske bez znanja?
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    7h 26m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 10m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    22h 23m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    18h 37m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    23h 29m
    0