Uhapšeni zbog falsifikovanja diploma o završenoj srednjoj školi

03.11.2023. 15:22
1
IZVOR: srna.rs

Šest osoba uhapšeno je zbog falsifikovanja 11 diploma za zanimanje medicinske sestre, koje su nezakonito dodijelili odgovorni u Srednjoj školi "Nikola Tesla" U Novom Pazaru.

Uhapšene su osobe  M.D. iz Jagodine, M.K. iz Beograda, T.B. iz Beograda, S.L. iz Smedereva, A.M. iz Surdulice i M.J. iz Pančeva.

- Krivičnom prijavom biti obuhvaćeno još pet osobe koje se terete za falsifikovanje isprave, tri za trgovinu uticajem i jedna za zloupotrebu službenog položaja - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Žena iz Jagodine (37) je od decembra 2021. do marta 2023. godine iskoristila dugogodišnje poslovne i prijateljske odnose sa dvoje odgovornih u novopazarskoj srednjoj školi "Nikola Tesla" da je povežu sa muškarcem (71), odgovornim licem te škole.

Na taj način je 11 učenika steklo diplomu obrazovnog profila medicinska sestra bez ispunjavanja zakonom propisanih uslova.

Kako se sumnja, osumnjičeni muškarac je za 11 učenika potpisao kao istinite zapisnike o polaganju ispita, svjedočanstva i diplome, iako je znao da ne ispunjavaju uslove propisane zakonom i na taj način im omogućio da se dokopaju diplome srednje stručne spreme.

- Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu - navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Građanin 04.11.2023. 12:52
    Čista nepravda što hapse radi ovoga, na privatnim fakultetima kupiš legalno diplomu i nikom ništa, a idzaju diplomu srednje škole takođe bez znanja, e to je kažnjivo. Pa ije li fakultetska diploma bez znanja veća od srednjoškolske bez znanja?
Povezane vijesti
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet
Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 58m
    4
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    2h 3m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    23h 31m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    21h 5m
    3
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    2h 10m
    0