Ухапшено 12 лица због дјечије порнографије

05.04.2023. 18:29
0
ИЗВОР: srna.rs

У више градова у Србији у оквиру акције "Армагедон" против педофилије ухапшено је 12 лица, док ће против још једне бити поднесена кривична пријава у редовном поступку за иста кривична дјела.

Осумњичени су ухапшени због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела прибављање, приказивање и посједовање порнографског материјала и искориштавање малољетног лица за порнографију и полно узнемиравање.

Како се сумња, они су у дужем временском периоду, путем интернета преузимали, складиштили на својим уређајима и дијелили садржаје настале искориштавањем малољетних лица у порнографске сврхе, саопштено је из МУП-а Србије.

Такође, они су путем друштвених мрежа и мобилних апликација, ступали у контакт са малољетним лицима којима су приказивали и од њих прибављали садржај настао искоришћавањем дјеце за порнографију.

Ухапшени се сумњиче и да су уговарали и остварили састанак са малољетним лицима с циљем ступања у сексуалне односе.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Ухапшена су лица чији су иницијали П.Р. из Вршца, С.И. из Београда, Д.Ф. из Бечеја, П.Г. из Аде, Л.Р. из Бачке Тополе, Ј.С. из Прокупља, С.В. из Великог Градишта, као и три лица из Новог Сада Е.Г, В.Д, и С.П, те У.С. из Шапца и Д.М. из Крагујевца.

У акцији су учествовали припадници МУП-овог Одјељења за сузбијање високотехнолошког криминала и Полицијске станице Смедеревска Паланка, у сарадњи са Посебним тужилаштвом за вискотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 6m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    9h 4m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    17h 30m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    15h 45m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    17h 24m
    0