Ухапшено 12 лица због порнографије

06.04.2022. 18:42
0
ИЗВОР: srna.rs

У наставку акције "Армагедон" ухапшено је 12 особа због основа сумње да су извршиле кривично дјело приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искоришћавање малољетног лица за порнографију, саопштено је из МУП-а Србије.

У данашњој акцији ухапшена су лица чији су иницијали Д.Ђ. из Беле Цркве, Р.Т. из Бачке Паланке, М.М. из Велике Плане, А.С. из Зајечара, М.К. из Мајданпека, А.М. из Пожаревца, Д.Р. из Београда, И.М. из Кнића, А.С. из Обреновца, С.К. из Смедерева, У.С. из Ужица и С.В. из Неготина.

Они су осумњичени да су у дужем периоду, путем интернета, преузимали, сачували на интерним меморијама такозваних паметних телефона и хард дисковима рачунара, а и дијелили садржаје настале искориштавањем дјеце у порнографске сврхе.

Приликом претреса станова осумњичених, увидом у рачунаре и телефоне пронађена је велика количина видео клипова и фотографија насталих искориштавањем малољетних лица у порнографске сврхе, садржаји сексуалне експлоатације дјеце од пет до 14 година и друге фотографије и видео записи експлицитне злоупотребе дјеце у порнографске сврхе.

Код И.М. је пронађено гасно оружје и 92 метка различитог калибра, па ће против њега бити поднесена и кривична пријава за кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Акцију су реализовали припадници Министарства унутрашњих послова, СБПОК-а, Одјељења за сузбијање високотехнолошког криминала и подручних полицијских управа, у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичне пријаве, бити приведени у Посебно тужилаштво за борбу против високотехнолошког криминала у Београду.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин похвалио је припаднике Министарства унутрашњих послова, поручивши да ће полиција наставити снажно да се бори против педофила, који ће увијек бити прогањани и хапшени.

Вулин је нагласио да је његов став по питању педофила јасан, да их треба осудити на доживотну казну затвора, како никада више не би могли да повриједе ниједно дијете. 

Коментари 0
Повезане вијести
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    13h 12m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    10h 41m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    9h 59m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    4h 55m
    0
  • Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
    9h 23m
    0