Ухапшено 14 лица на основу потрага

14.10.2022. 13:15
0
ИЗВОР: srna.rs

Гранична полиција БиХ је у посљедњих неколико дана ухапсила 14 лица на основу потрага надлежних органа и агенција за спровођење закона, саопштено је данас из ове полицијске службе.

На аеродрому Тузла јуче је на лету за Штокхолм ухапшен држављанин БиХ чији су иницијали Е.М. /46/, јер је граничним провјерама утврђено да га потражује Основни суд у Зворнику ради издржавања казне затвора, те је предат службеницима Окружног центра судске полиције Бијељина.

Службеници Јединице граничне полиције Зворник ухапсили су у сриједу 12. октобра, у на прелазу Каракај С.А. /32/ јер је утврђено да је за њим Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево расписало потрагу због кривичног дјела крађа, те је предат службеницима Центра судске полиције у Тузланском кантону.

Истог дана на прелазу Каракај приликом изласка из БиХ ухапшен је Т.Л. /66/ јер га потражује Основни суд у Зворнику ради издржавања казне затвора, те је предат службеницима Окружног центра судске полиције Бијељина.

На граничном прелазу Брод у сриједу, 12. октобра, ухапшен је Н.К. /24/, након што је установљено да је за њим Полицијска управа Тешањ расписала потрагу због кривичног дјела крађа.

Ово лице је контролисано на изласку из БиХ и предато је службеницима Полицијске станице Усора.

У понедјељак, 10. октобра, на изласку из БиХ на прелазу Братунац ухапшен је држављанин Србије Ж.Ђ. /28/, јер је га потражује Основни суд у Сребреници ради издржавања казне затвора, и предат је службеницима Окружног центра судске полиције Бијељина.

На уласку у БиХ на прелазу Брод у недјељу, 9. октобра, ухапшен је А.Х. /28/ јер је утврђено да га потражује Општински суд у Зеници због кривичних дјела посједовање и омогућавање уживања дрога и тешка крађа, те је предат службеницима Центра судске полиције у Посавском кантону.

Службеници Јединице граничне полиције Бијељина ухапсили су у сриједу, 12. октобра, С.А. /34/, јер је установљено да је за њим Полицијска станица Сански Мост расписала потрагу због кривичног дјела тешка крађа.

Претходно су службеници ове јединице у суботу, 8. октобра, при изласку из БиХ на прелазу Попови ухапсили М.П. /64/, с обзиром да је утврђено да је за овим држављанином Хрватске Интерпол Загреб расписао потјерницу због кривичног дјела превара, па је предат службеницима Судске полиције Суда БиХ.

На аеродрому Сарајево у понедјељак, 10. октобра, на лету из Франкфурта ухапшен је С.А. /31/, након што је утврђено да га потражује Општински суд у Високом због кривичног дјела посједовање и омогућавање уживања дроге, те је предат службеницима Центра судске полиције у Кантону Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    18h 57m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    20h 2m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    13h 45m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    14h 51m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    23h 19m
    0