Uhapšeno 14 lica na osnovu potraga

14.10.2022. 13:15
0
IZVOR: srna.rs

Granična policija BiH je u posljednjih nekoliko dana uhapsila 14 lica na osnovu potraga nadležnih organa i agencija za sprovođenje zakona, saopšteno je danas iz ove policijske službe.

Na aerodromu Tuzla juče je na letu za Štokholm uhapšen državljanin BiH čiji su inicijali E.M. /46/, jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora, te je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice granične policije Zvornik uhapsili su u srijedu 12. oktobra, u na prelazu Karakaj S.A. /32/ jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela krađa, te je predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Istog dana na prelazu Karakaj prilikom izlaska iz BiH uhapšen je T.L. /66/ jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora, te je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Na graničnom prelazu Brod u srijedu, 12. oktobra, uhapšen je N.K. /24/, nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Tešanj raspisala potragu zbog krivičnog djela krađa.

Ovo lice je kontrolisano na izlasku iz BiH i predato je službenicima Policijske stanice Usora.

U ponedjeljak, 10. oktobra, na izlasku iz BiH na prelazu Bratunac uhapšen je državljanin Srbije Ž.Đ. /28/, jer je ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici radi izdržavanja kazne zatvora, i predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Na ulasku u BiH na prelazu Brod u nedjelju, 9. oktobra, uhapšen je A.H. /28/ jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Zenici zbog krivičnih djela posjedovanje i omogućavanje uživanja droga i teška krađa, te je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina uhapsili su u srijedu, 12. oktobra, S.A. /34/, jer je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Sanski Most raspisala potragu zbog krivičnog djela teška krađa.

Prethodno su službenici ove jedinice u subotu, 8. oktobra, pri izlasku iz BiH na prelazu Popovi uhapsili M.P. /64/, s obzirom da je utvrđeno da je za ovim državljaninom Hrvatske Interpol Zagreb raspisao potjernicu zbog krivičnog djela prevara, pa je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na aerodromu Sarajevo u ponedjeljak, 10. oktobra, na letu iz Frankfurta uhapšen je S.A. /31/, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Visokom zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja droge, te je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH
Karling reprezentacija BiH zauzela 7. mjesto na Evropskom prvenstvu u Škotskoj Karling reprezentacija BiH zauzela 7. mjesto na Evropskom prvenstvu u Škotskoj
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    21h 54m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    23h 27m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    19h 53m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    22h 6m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    12h 35m
    4