Ухапшено шест особа, диловали дрогу у Албанији и Србији

08.10.2023. 14:33
0
ИЗВОР: srna.rs

У Србији је ухапшено шест особа, чланова организоване криминалне групе, која је на територији Албаније и Србије куповала, преносила и посредовала у куповини и продаји марихуане.

Ухапшена су лица чији су иницијали, П.С, З.Ј, М.М, М.М, С.Н. и С.Ђ. због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Из Јавног тужилаштва за организовани криминал саопштено је да су току претреси на 16 локација на територији Србије, а организатор ове криминалне групе чији су иницијали М.С. налази се у притвору у Србији, док се једно лице налази у притвору у Француској.

Ова организована криминална група је марихуану диловала у Албанији и Србији у периоду од 12. фебруара до 16. марта 2020. године.

Само у једној од пљенидби из марта 2020. године пронађено је и одузето 782 килограма марихуне на граничном прелазу Ватин.

У току предистражног поступка прикуљени су докази који се односе на коришћење "скај апликације" путем међународне правне помоћи.

У законом предвиђеном року полиција ће осумњичене уз кривичну пријаву спровести у Јавно тужилаштво за организовани криминал након чега бити саслушани.

Акција је спроведена након предистражног поступка по налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал у сарадњи са Службом МУП-а за борбу против дрога, Управе криминалистичке полиције и Безбједносном информативном агенцијом.

Коментари 0
Повезане вијести
Српски спортисти спремни за церемонију на Сени Српски спортисти спремни за церемонију на Сени
Урош Блажић признао убиства у селима Мало Орашје и Дубона Урош Блажић признао убиства у селима Мало Орашје и Дубона
Приштина Србима укида право докуменaта на матерњем језику Приштина Србима укида право докуменaта на матерњем језику
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 37m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 36m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 12m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 33m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 16m
    9