Ухапшено шест особа, диловали дрогу у Албанији и Србији

08.10.2023. 14:33
0
ИЗВОР: srna.rs

У Србији је ухапшено шест особа, чланова организоване криминалне групе, која је на територији Албаније и Србије куповала, преносила и посредовала у куповини и продаји марихуане.

Ухапшена су лица чији су иницијали, П.С, З.Ј, М.М, М.М, С.Н. и С.Ђ. због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Из Јавног тужилаштва за организовани криминал саопштено је да су току претреси на 16 локација на територији Србије, а организатор ове криминалне групе чији су иницијали М.С. налази се у притвору у Србији, док се једно лице налази у притвору у Француској.

Ова организована криминална група је марихуану диловала у Албанији и Србији у периоду од 12. фебруара до 16. марта 2020. године.

Само у једној од пљенидби из марта 2020. године пронађено је и одузето 782 килограма марихуне на граничном прелазу Ватин.

У току предистражног поступка прикуљени су докази који се односе на коришћење "скај апликације" путем међународне правне помоћи.

У законом предвиђеном року полиција ће осумњичене уз кривичну пријаву спровести у Јавно тужилаштво за организовани криминал након чега бити саслушани.

Акција је спроведена након предистражног поступка по налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал у сарадњи са Службом МУП-а за борбу против дрога, Управе криминалистичке полиције и Безбједносном информативном агенцијом.

Коментари 0
Повезане вијести
Михаило Обреновић - Човјек који је Србију учинио најјачом војном силом на Балкану Михаило Обреновић - Човјек који је Србију учинио најјачом војном силом на Балкану
Репрезентативци Србије у мини фудбалу постали прваци Европе, па направили фешту у Сарајеву (ВИДЕО) Репрезентативци Србије у мини фудбалу постали прваци Европе, па направили фешту у Сарајеву...
Патријарх Порфирије: Молимо за јединство и саборност српског народа Патријарх Порфирије: Молимо за јединство и саборност српског народа
Најчитаније
 • Миланко Цицовић - не упрља срце мржњом, а показа чојство и јунаштво
  22h 47m
  4
 • Опљачкан манастир Острог, идентификована осумњичена
  20h 50m
  0
 • Дејан Којић кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале
  21h 37m
  9
 • Ухапшен због пуцњаве у Палама
  5h 44m
  0
 • Марија Карађорђевић, српска краљица која заслужује поштовање равно светици
  4h 24m
  0