Ухапшено шест особа, диловали дрогу у Албанији и Србији

08.10.2023. 14:33
0
ИЗВОР: srna.rs

У Србији је ухапшено шест особа, чланова организоване криминалне групе, која је на територији Албаније и Србије куповала, преносила и посредовала у куповини и продаји марихуане.

Ухапшена су лица чији су иницијали, П.С, З.Ј, М.М, М.М, С.Н. и С.Ђ. због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Из Јавног тужилаштва за организовани криминал саопштено је да су току претреси на 16 локација на територији Србије, а организатор ове криминалне групе чији су иницијали М.С. налази се у притвору у Србији, док се једно лице налази у притвору у Француској.

Ова организована криминална група је марихуану диловала у Албанији и Србији у периоду од 12. фебруара до 16. марта 2020. године.

Само у једној од пљенидби из марта 2020. године пронађено је и одузето 782 килограма марихуне на граничном прелазу Ватин.

У току предистражног поступка прикуљени су докази који се односе на коришћење "скај апликације" путем међународне правне помоћи.

У законом предвиђеном року полиција ће осумњичене уз кривичну пријаву спровести у Јавно тужилаштво за организовани криминал након чега бити саслушани.

Акција је спроведена након предистражног поступка по налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал у сарадњи са Службом МУП-а за борбу против дрога, Управе криминалистичке полиције и Безбједносном информативном агенцијом.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Српски цариници у плишаном меди нашли килограм дроге (ФОТО) Српски цариници у плишаном меди нашли килограм дроге (ФОТО)
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 52m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    17h 37m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    14h 36m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    15h 48m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    14h 42m
    0