Уједињена опозиција у Србији жели да сруши режим

26.11.2021. 21:02
0
ИЗВОР: N1 Београд

Опозиционе странке које су прошле године већином бојкотовале изборе, потписале су споразум о заједничком наступу на свим изборима сљедеће године.

Нову коалицију чине Странка слободе и правде, Народна странка, Демократска странка, Покрет слободних грађана, Покрет слободне Србије, Покрет за преокрет, Грађанска платформа, Демократска заједница војвођанских Мађара и Удружени синдикат Слога.

За сада најшира опозициона предизборна коалиција поручује да је спремна да се на свим нивоима супротстави Српској напредној Странци.

- Партијске интересе и одређене идеолошке разлике оставили смо за неко друго срећније и стабилније вријеме. Одлучили смо да се ујединимо. Ми смо данас јединствени и остаћемо јединствени - казао је предсједник Народне странке Вук Јеремић.

- Ми смо данас овдје остварили не тако малу побједу. Побиједили смо своју сујету и свој его - каже предсједник Покрет слободних грађана Павле Грбовић.

Након што су побиједили себе, чланови новог опозиционог савеза дали су обећање грађанима.

- Дајемо вам ријеч да ћемо вратити слободу и правду. Да ћемо поштовати људска права. Да ћемо се изборити за слободу медија и поштене изборе. Да ће правосуђе бити независно, а Устав и закон поштовани - поручила је Мариника Тепић.

У изборну трку се иде иако изборни услови нису промијењени, а позив да се придруже добили су чланови Скупштине слободне Србије.

- Грађани Србије очекују од нас борбу. Имамо ситуацију да се усвајају Закон о референдуму, о експропријацији. Рио Тинто је испред врата, власт разара институције ове земље и не можемо грађанима и себи дозволити тај луксуз да поново стојимо са стране - навео је потпредсједник Нове странке Мирослав Алексић.

- Широки савез не отупљује оштрину борбе против режима. Он се концетрише на оно што је битно у критици режима и пружа оно што режим није у стању да пружи грађанину - напомиње Лутовац.

Кампања ће, како кажу, бити скромна са средствима која им припадну од државе и донацијама оних који их подржавају.

- Циљ кампање је да дођемо до сваког мјеста у Србији и разговарамо са сваким човјеком. Подсјетићу вас да је Зоран Ђинђић недалеко од Лознице држао трибину за само једног човјека. Ми ћемо отићи у свако мјесто у Србији гдје постоји бар један човјек који је спреман да разговара са нама и да нас саслуша - истакао је Ђилас.

О персоналним рјешењима за кандидате за градоначелника Београда и предсједника Србије званично нису још постигнути договори, а потврђено је да ће Мариника Тепић бити прва на заједничкој изборној листи.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    5h 51m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    21h 21m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    20h 35m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    20h 52m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    8h 22m
    0