Указ предсједника објављен у Службеном гласнику

09.07.2023. 11:20
0
ИЗВОР: srna.rs

Указ предсједника Републике Српске Милорада Додика о проглашењу Закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Српске и Закона о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ на територији Републике Српске објављени су у Службеном гласнику Српске.

Претходно је вршилац дужности директора Службеног гласника Милош Лукић потписао одлуке о објављивању указа предсједника Републике Српске Милорада Додика о проглашењу ових закона.

Лукић је рекао да је потписао све неопходне документе потребне да се у Службеном гласнику у процедуру пусти објављивање указа предсједника о проглашењу закона, као и аката и закључака које је усвојила Народна скупштина.

Ријеч је о Закону о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске, којим је онемогућено објављивање одлука ОХР-а и нелегитимно изабраног Кристијана Шмита у Службеном гласнику Републике Српске, као и о Закону о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ у Српској који предвиђа да се одлуке овог суда неће примјењивати и извршавати на територији Српске док Парламентарна скупштина БиХ не донесе закон о Уставном суду БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Грађани исељавају, Додик би да им "мијења свијест" Грађани исељавају, Додик би да им "мијења свијест"
Додик: Онај ко санкцијама пријети банкама у Српској биће протјеран из Бањалуке Додик: Онај ко санкцијама пријети банкама у Српској биће протјеран из Бањалуке
Додик најавио референдум о независности Српске од БиХ Додик најавио референдум о независности Српске од БиХ
Најчитаније
 • Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
  10h 13m
  0
 • Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
  14h 55m
  1
 • Соколац: Од данас редукција воде
  8h 55m
  2
 • Општински одбор СДС Источно Ново Сарајево прославио крсну славу (ФОТО)
  9h 8m
  0
 • Леци са поруком „Не у НАТО“ на више локација у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  14h 25m
  2