УКЦ: Обраћање младих љекара због забрињавајуће ситуација са вирусом

12.07.2020. 10:21
0
ИЗВОР: СРНА

Млади љекари Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске обратиће се данас јавности с обзиром на то да се свакодневно повећава број заражених вирусом корона и да је ситуација веома забрињавајућа.

Апел желе да упуте с обзиром на то да се повећава број пацијената са тежом клиничком сликом као и пацијената млађе животне доби који дишу уз помоћ апарата за механичку вентилацију.

Млади љекари ће у 11.00 часова испред улаза у Централни медицински блок искористити прилику да позову грађане Републике Српске, посебно млађа лица, да носе заштитне маске у затвореним просторијама, али и на отвореном, врше редовну дезинфекцију, те смање социјалне контакте.

Из УКЦ-а су поручили да ће млади љекари искористити прилику да са јавности подијеле сопствена искуства у вези са борбом против вируса корона, као и да савјетују грађанима да избјегавају велике скупове да не би дошло до поновног оптерећења здравственог система и прилива великог броја инфицираних.

- Највећа опасност од новог корона вируса је његова непредвидивост, и само тренутак несмотрености и непажње може некоме да уништи живот - напоменули су из УКЦ-а.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    10h 28m
    8
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    23h 38m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    8h 30m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    22h 29m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    7h 23m
    0