Укинута путничка такса на аеродромима у ФБиХ

14.10.2021. 20:47
0
ИЗВОР: ТАНЈУГ

Влада ФБиХ донијела је данас одлуку о укидању аеродромске путничке таксе, објавио је Међународни аеродром Сарајево на свом "Фејсбук" налогу.

Како преноси портал "Бизнисинфо", у Одлуци о путничкој такси – накнади за развој и унапређење авио-саобраћаја ФБиХ брише се одредба на основу које је сваки одлазећи путник био дужан да плати накнаду од 20 КМ (10 евра).

Укидање ове таксе је једна од мјера за подстицање раста броја путника.

- Ова накнада је уведена 2005. године ради развоја цивилног ваздухопловства у Федерацији БиХ и, нажалост, све ове године је била главна кочница даљег развоја ваздушног саобраћаја у нашој земљи, а примјењивала се само на авио-компаније које послују на Међародном аеродрому Сарајево - наводе из Аеродрома.

Вјерују да ће ова вијест обрадовати путнике и да ће овај потез значајно утицати на долазак нових авио-компанија, као на и проширење мреже дестинација из Сарајева ка остатку свијета.

Коментари 0
Повезане вијести
Зашто је авионска карта јефтинија ако је купите шест мјесеци раније? Зашто је авионска карта јефтинија ако је купите шест мјесеци раније?
Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом
Нова драма у Русији, путница у авиону рекла да има бомбу Нова драма у Русији, путница у авиону рекла да има бомбу
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 41m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 50m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 55m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 25m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 38m
    0