Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику

14.03.2024. 15:44
3
ИЗВОР: srna.rs

Радници које је ангажовало приштинско министарство инфраструктуре данас су уз асистенцију приштинске полиције почели да уклањају табле на ћирилици и да постављају нове на албанском и српском језику, али на латиници.

До сада су називи насеља били исписани на ћирилици, а сада се на њиховом мјесту постављају нове табле, преноси "Косово онлајн".

Реагујући на уклањање табли са називима мјеста на сјеверу Косова, директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас да је српска ћирилица на Косову и Метохији преживјела вијекова и да ће преживјети и малог тиранина Аљбина Куртија.

- Онај који зна само за насиље, никад неће знати шта је миран суживот. Преживела је српска ћирилица векове, преживеће и малог тиранина - навео је Петковић на друштвеној мрежи "Икс".

Он је поручио да Курти може да се обрачунава са ћирилицом, али да не може да прекине нераскидиву везу српског народа са његовом државом Србијом.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Хомер 15.03.2024. 13:28
    Није мени шта душмани раде, раде свој посао. Него што се коментатори а и остали брину и оптужују неког за издају а пишу латиницом. Да није тужно било би смешно
  • Generic placeholder image
    Aaaa 15.03.2024. 09:42
    Ovo isto ceka nas u Lukavicu kako ovi nasi veliki srbi prodaju muslimanima zemlje i stanove, izdaju poslovne prostore.....
  • Generic placeholder image
    Milica 14.03.2024. 19:55
    E jadni moj narode.Prosli ste kao i Krajina.Izdati od maticne drzave.Najvise boli kad majka izda.Ko nas kleo taj stedio nije.
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    4h 57m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    3h 52m
    2
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    21h 14m
    27
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    8h 14m
    0
  • Подијељено 195 пакета за социјално угрожене становнике Источне Илиџе
    23h 0m
    1