Uklanjaju se table na ćirilici i postavljaju nove, na latinici i albanskom jeziku

14.03.2024. 15:44
3
IZVOR: srna.rs

Radnici koje je angažovalo prištinsko ministarstvo infrastrukture danas su uz asistenciju prištinske policije počeli da uklanjaju table na ćirilici i da postavljaju nove na albanskom i srpskom jeziku, ali na latinici.

Do sada su nazivi naselja bili ispisani na ćirilici, a sada se na njihovom mjestu postavljaju nove table, prenosi "Kosovo onlajn".

Reagujući na uklanjanje tabli sa nazivima mjesta na sjeveru Kosova, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas da je srpska ćirilica na Kosovu i Metohiji preživjela vijekova i da će preživjeti i malog tiranina Aljbina Kurtija.

- Onaj koji zna samo za nasilje, nikad neće znati šta je miran suživot. Preživela je srpska ćirilica vekove, preživeće i malog tiranina - naveo je Petković na društvenoj mreži "Iks".

On je poručio da Kurti može da se obračunava sa ćirilicom, ali da ne može da prekine neraskidivu vezu srpskog naroda sa njegovom državom Srbijom.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Homer 15.03.2024. 13:28
    Nije meni šta dušmani rade, rade svoj posao. Nego što se komentatori a i ostali brinu i optužuju nekog za izdaju a pišu latinicom. Da nije tužno bilo bi smešno
  • Generic placeholder image
    Aaaa 15.03.2024. 09:42
    Ovo isto ceka nas u Lukavicu kako ovi nasi veliki srbi prodaju muslimanima zemlje i stanove, izdaju poslovne prostore.....
  • Generic placeholder image
    Milica 14.03.2024. 19:55
    E jadni moj narode.Prosli ste kao i Krajina.Izdati od maticne drzave.Najvise boli kad majka izda.Ko nas kleo taj stedio nije.
Povezane vijesti
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    16h 4m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    17h 19m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    23h 10m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    21h 37m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    23h 29m
    0