Улаз на спектакуларну утакмицу бесплатан, а донација једна КМ

06.09.2019. 10:13
0
ИЗВОР: Srpska.info

Интересовање за хуманитарни спектакл, утакмицу ветерана Црвене звезде и Борца, односно репрезентације РС, заказану за идућу сриједу, све је веће.

Ништа чудно, јер гледаоци ће имати јединствену прилику да, након неколико деценија, на терену виде мегазвијезде попут Драгана Џајића, Владимира Петровића Пижона, Дамира Шпице, Дулета Савића и браће Ђуровски, и то – бесплатно. Наиме, улаз на Градски стадион биће слободан, али грађани ће имати прилику да на други начин помогну рад Фондације -Дјеца нам се рађала-, која организује ову утакмицу у циљу промоције наталитета у Српској.

Од 1. септембра је активан хуманитарни број 1432, а сваким позивом на тај број грађани донирају једну марку за рад фондације. Пошто су средства намијењена за подршку дјеци и породицама, а фондација, између осталог, промовише и реафирмацију лијепих обичаја, попут даривања новорођених беба, ово је прилика, поручују, да на посредан начин дарујете и бебе које ће се тек родити.

Предсједник Фондације -Дјеца нам се рађала-, др Владо Ђајић, недавно је, на промотивној прес конференцији, поручио да ће рад фондације бити транспарентан, а утрошак новца строго намјенски, али да се ова фондација неће бавити “само прикупљањем и подјелом новца”, него и промоцијом породице и родитељства, едукацијом и заговарањем законских промјена, како би се зауставио пад наталитета.

Оснивачу фондације упозоравају да је од 2002. године у РС присутан негативни природни прираштај, што је посљедица смањивања стопе наталитета, а повећавања стопе морталитета. У задњих неколико година број живорођених се смањио за више од трећине, а истовремено се број умрлих повећао.

Негативна демографска слика додатно је погоршана исељавањем становништва.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Најчитаније
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    21h 39m
    0
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    17h 57m
    7
  • Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске
    21h 34m
    1
  • Невен Тушевљак у хуманитарној трци на стази Светог Василија
    20h 3m
    1
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    4h 50m
    0