Ултрамаратонац истрчао стазу од 50 километара за породицу Елез

02.11.2020. 20:31
0
ИЗВОР: Večernje novosti

Ултрамаратонац Љубо Тркља из Билеће подржао је акцију за помоћ вишечланој породици Елез из Гацка, коју је покренула хуманитарна организација "Срби за Србе".

Самохрана мајка Драгана Елез (30) из Гацка након изненадне смрти супруга остала је са петоро дјеце - Ангелином (8), Павлом (7), Евгенијом (6), Екатарином (3) и Василијем (1), а уз подршку локалне заједнице, Цркве, Термоелектране "Гацко" и великог броја добрих људи почела је изградња нове куће за чији завршетак је потребно још око 30.000 КМ.

Тркља је истрчао стазу дугу око 50 километара на релацији Гацко - Билећа, а сваки пређени километар је путем друштвених мрежа продао бројним хуманистима из Српске и Србије.

- Са мојим колегама раније сам учествовао у оваквим акцијама и то ме подстакло да нешто слично и сада организујем. Желио бих да се захвалим свим људима који су подржали акцију и уплатили средства за помоћ породици Елез - рекао је Тркља.

Овај, иначе, сјајни спортиста свих 50 километара продао је свега неколико минута, након што је објавио да трчи за породицу Елез.

- Оно што ме радује поруке на друштвеним мрежама и даље пристижу, хуманисти се јављају да купе километре. Такође испред Храма Светог Саве у Билећи пришла су ми три суграђанина и донирала новац. То је нешто што ме посебно мотивише, а када трчите за такав циљ онда нема ни умора - додао је Тркља.

Тркља је за породицу Елез прикупио 2.000 марака, а акција се наставља.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Турнир "Тројка из блока" за породицу Ђурашиновић Турнир "Тројка из блока" за породицу Ђурашиновић
На хуманитарном сајму књига прикупљено 1.375 КМ за породицу Ђурашиновић На хуманитарном сајму књига прикупљено 1.375 КМ за породицу Ђурашиновић
''Вукови" са Пала купили аутомобил Драги Рупару ''Вукови" са Пала купили аутомобил Драги Рупару
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 7m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 30m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 3m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 0m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 51m
    0