Ултрамаратонац истрчао стазу од 50 километара за породицу Елез

02.11.2020. 20:31
0
ИЗВОР: Večernje novosti

Ултрамаратонац Љубо Тркља из Билеће подржао је акцију за помоћ вишечланој породици Елез из Гацка, коју је покренула хуманитарна организација "Срби за Србе".

Самохрана мајка Драгана Елез (30) из Гацка након изненадне смрти супруга остала је са петоро дјеце - Ангелином (8), Павлом (7), Евгенијом (6), Екатарином (3) и Василијем (1), а уз подршку локалне заједнице, Цркве, Термоелектране "Гацко" и великог броја добрих људи почела је изградња нове куће за чији завршетак је потребно још око 30.000 КМ.

Тркља је истрчао стазу дугу око 50 километара на релацији Гацко - Билећа, а сваки пређени километар је путем друштвених мрежа продао бројним хуманистима из Српске и Србије.

- Са мојим колегама раније сам учествовао у оваквим акцијама и то ме подстакло да нешто слично и сада организујем. Желио бих да се захвалим свим људима који су подржали акцију и уплатили средства за помоћ породици Елез - рекао је Тркља.

Овај, иначе, сјајни спортиста свих 50 километара продао је свега неколико минута, након што је објавио да трчи за породицу Елез.

- Оно што ме радује поруке на друштвеним мрежама и даље пристижу, хуманисти се јављају да купе километре. Такође испред Храма Светог Саве у Билећи пришла су ми три суграђанина и донирала новац. То је нешто што ме посебно мотивише, а када трчите за такав циљ онда нема ни умора - додао је Тркља.

Тркља је за породицу Елез прикупио 2.000 марака, а акција се наставља.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Огрев за баку хероја - стогодишњу Милицу Стојанац Огрев за баку хероја - стогодишњу Милицу Стојанац
Помоћ неопходна седмочланој породици Зубовић код Котор Вароша Помоћ неопходна седмочланој породици Зубовић код Котор Вароша
"Гробари Пале" и ове године помажу суграђанима (ФОТО) "Гробари Пале" и ове године помажу суграђанима (ФОТО)
Најчитаније
 • Сјећања Хрешана на долазак Аустроугарске империје у БиХ
  1h 43m
  0
 • Наташи Ћејић потребна наша помоћ
  10h 51m
  2
 • Ноћни успон на врх Требевића (ФОТО)
  7h 38m
  1
 • Ђого: Забраном подизања три прста завршен процес етничког чишћења "отвореног града"
  7h 28m
  6
 • Преминуо глумац Саша Петровић
  11h 34m
  1