Ultramaratonac istrčao stazu od 50 kilometara za porodicu Elez

02.11.2020. 20:31
0
IZVOR: Večernje novosti

Ultramaratonac Ljubo Trklja iz Bileće podržao je akciju za pomoć višečlanoj porodici Elez iz Gacka, koju je pokrenula humanitarna organizacija "Srbi za Srbe".

Samohrana majka Dragana Elez (30) iz Gacka nakon iznenadne smrti supruga ostala je sa petoro djece - Angelinom (8), Pavlom (7), Evgenijom (6), Ekatarinom (3) i Vasilijem (1), a uz podršku lokalne zajednice, Crkve, Termoelektrane "Gacko" i velikog broja dobrih ljudi počela je izgradnja nove kuće za čiji završetak je potrebno još oko 30.000 KM.

Trklja je istrčao stazu dugu oko 50 kilometara na relaciji Gacko - Bileća, a svaki pređeni kilometar je putem društvenih mreža prodao brojnim humanistima iz Srpske i Srbije.

- Sa mojim kolegama ranije sam učestvovao u ovakvim akcijama i to me podstaklo da nešto slično i sada organizujem. Želio bih da se zahvalim svim ljudima koji su podržali akciju i uplatili sredstva za pomoć porodici Elez - rekao je Trklja.

Ovaj, inače, sjajni sportista svih 50 kilometara prodao je svega nekoliko minuta, nakon što je objavio da trči za porodicu Elez.

- Ono što me raduje poruke na društvenim mrežama i dalje pristižu, humanisti se javljaju da kupe kilometre. Takođe ispred Hrama Svetog Save u Bileći prišla su mi tri sugrađanina i donirala novac. To je nešto što me posebno motiviše, a kada trčite za takav cilj onda nema ni umora - dodao je Trklja.

Trklja je za porodicu Elez prikupio 2.000 maraka, a akcija se nastavlja.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Srđan Sredojević trči za Miloša Božovića Srđan Sredojević trči za Miloša Božovića
JU SŠC „Istočna Ilidža“ organizuje humanitarne akcije za Miloša JU SŠC „Istočna Ilidža“ organizuje humanitarne akcije za Miloša
Građani Sokoca prikupili 3.826 KM za Miloša Građani Sokoca prikupili 3.826 KM za Miloša
Najčitanije
 • Sokočanin uhapšen zbog ubistva u pokušaju
  22h 27m
  0
 • Posni medenjaci
  23h 19m
  0
 • Koliko mladence u Srpskoj danas košta prosječna svadba
  21h 34m
  5
 • Dječak na vječnoj straži: Priča o Spomenku Gostiću i besmislu rata
  18h 13m
  3
 • Tri lica ušla u obilježeno minsko polje, jedno poginulo
  13h 40m
  1