Ultramaratonac istrčao stazu od 50 kilometara za porodicu Elez

02.11.2020. 20:31
0
IZVOR: Večernje novosti

Ultramaratonac Ljubo Trklja iz Bileće podržao je akciju za pomoć višečlanoj porodici Elez iz Gacka, koju je pokrenula humanitarna organizacija "Srbi za Srbe".

Samohrana majka Dragana Elez (30) iz Gacka nakon iznenadne smrti supruga ostala je sa petoro djece - Angelinom (8), Pavlom (7), Evgenijom (6), Ekatarinom (3) i Vasilijem (1), a uz podršku lokalne zajednice, Crkve, Termoelektrane "Gacko" i velikog broja dobrih ljudi počela je izgradnja nove kuće za čiji završetak je potrebno još oko 30.000 KM.

Trklja je istrčao stazu dugu oko 50 kilometara na relaciji Gacko - Bileća, a svaki pređeni kilometar je putem društvenih mreža prodao brojnim humanistima iz Srpske i Srbije.

- Sa mojim kolegama ranije sam učestvovao u ovakvim akcijama i to me podstaklo da nešto slično i sada organizujem. Želio bih da se zahvalim svim ljudima koji su podržali akciju i uplatili sredstva za pomoć porodici Elez - rekao je Trklja.

Ovaj, inače, sjajni sportista svih 50 kilometara prodao je svega nekoliko minuta, nakon što je objavio da trči za porodicu Elez.

- Ono što me raduje poruke na društvenim mrežama i dalje pristižu, humanisti se javljaju da kupe kilometre. Takođe ispred Hrama Svetog Save u Bileći prišla su mi tri sugrađanina i donirala novac. To je nešto što me posebno motiviše, a kada trčite za takav cilj onda nema ni umora - dodao je Trklja.

Trklja je za porodicu Elez prikupio 2.000 maraka, a akcija se nastavlja.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Milan treba našu pomoć – pozovi 17047 Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
Nada za Aleksandrovo liječenje poliklinika u Nišu – Budimo humani! Nada za Aleksandrovo liječenje poliklinika u Nišu – Budimo humani!
Neven Tuševljak trči 120 kilometara, od Mrkonjića do Ostroga Neven Tuševljak trči 120 kilometara, od Mrkonjića do Ostroga
Najčitanije
 • Uhapšen zbog krađe telefona u Dečanskoj ulici
  8h 50m
  3
 • Milutin Milanković - Jedan od najvećih svjetskih umova
  9h 33m
  0
 • Lice iz Pala prijavljeno policiji jer nije isporučilo rezanu građu
  8h 41m
  0
 • Osuđen na 12 godina za ubistvo u Sokocu
  4h 15m
  1
 • Učenik izboden u sarajevskoj osnovnoj školi
  4h 19m
  0