Ultramaratonac istrčao stazu od 50 kilometara za porodicu Elez

02.11.2020. 20:31
0
IZVOR: Večernje novosti

Ultramaratonac Ljubo Trklja iz Bileće podržao je akciju za pomoć višečlanoj porodici Elez iz Gacka, koju je pokrenula humanitarna organizacija "Srbi za Srbe".

Samohrana majka Dragana Elez (30) iz Gacka nakon iznenadne smrti supruga ostala je sa petoro djece - Angelinom (8), Pavlom (7), Evgenijom (6), Ekatarinom (3) i Vasilijem (1), a uz podršku lokalne zajednice, Crkve, Termoelektrane "Gacko" i velikog broja dobrih ljudi počela je izgradnja nove kuće za čiji završetak je potrebno još oko 30.000 KM.

Trklja je istrčao stazu dugu oko 50 kilometara na relaciji Gacko - Bileća, a svaki pređeni kilometar je putem društvenih mreža prodao brojnim humanistima iz Srpske i Srbije.

- Sa mojim kolegama ranije sam učestvovao u ovakvim akcijama i to me podstaklo da nešto slično i sada organizujem. Želio bih da se zahvalim svim ljudima koji su podržali akciju i uplatili sredstva za pomoć porodici Elez - rekao je Trklja.

Ovaj, inače, sjajni sportista svih 50 kilometara prodao je svega nekoliko minuta, nakon što je objavio da trči za porodicu Elez.

- Ono što me raduje poruke na društvenim mrežama i dalje pristižu, humanisti se javljaju da kupe kilometre. Takođe ispred Hrama Svetog Save u Bileći prišla su mi tri sugrađanina i donirala novac. To je nešto što me posebno motiviše, a kada trčite za takav cilj onda nema ni umora - dodao je Trklja.

Trklja je za porodicu Elez prikupio 2.000 maraka, a akcija se nastavlja.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama
Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno Sarajevo Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno S...
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    17h 12m
    0
  • Krađa u Palama
    15h 30m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    11h 57m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    14h 45m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    8h 6m
    0