Ултрамаратонац Љубо Тркља кренуо по “Километре за Елезе”

27.10.2020. 12:42
0
ИЗВОР: direkt-portal.com

Ултрамаратонац Љубо Тркља кренуо је јутрос у трку дугу око 50 километара, од Гацка до Билеће, како би подржао акцију изградње куће за гатачку вишечлану породицу Елез.

Тркља је недавно на свом "Фејсбук" профилу објавио да ће сваки пређени километар “продати” за пет конвертибилних марака. Првобитна идеја била је да сакупи 500 марака, а да једно удружење грађана из Билеће уплати још 500 КМ, међутим, понуде које су пристигле на његову адресу веома брзо су достигле 2.000 марака.

Слика

Тркља, који је Билећанин, раније је за медије рекао да је већ учествовао у оваквим акцијама у Србији, па га је то подстакло да организује нешто слично за породицу Елез.

- Претходних година сам са колегама учествовао на сличним акцијама гдје су се продавали километри у дужини од 42 км, што је иначе дужина маратона. Прочитао сам негдје о ситуацији породице Елез и одлучио се за овај потез. Већ након пола сата од моје објаве сви километри су били продани - рекао је Тркља.

Акцију за помоћ петочланој породици Елез из Гацка можете подржати позивом на број 17763, чиме донирате 2 КМ, или уплатом на рачун 56201281300241-58 (НЛБ банка).

Коментари 0
Повезане вијести
Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу
Веселин Вујовић: Општина Билећа излази из кризе! Веселин Вујовић: Општина Билећа излази из кризе!
Нема пријављене штете од земљотреса Нема пријављене штете од земљотреса
Најчитаније
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    14h 53m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    11h 5m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    20h 26m
    0
  • Ухапшено седам лица због дјечије порнографије
    21h 31m
    0
  • Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
    18h 55m
    0