UNDP субвенционише замјену пећи и котлова на угаљ у Кантону Сарајево

04.01.2021. 18:57
0
ИЗВОР: Klix.ba

У складу са потписаним споразумом UNDP БиХ објавио је јавни позив за субвенционисање замјене пећи и котлова на угаљ и остала чврста горива цертификованим  пећима/котловима и топлотним пумпама у домаћинствима у Кантону Сарајево

Развојни програм Уједињених нација (UNDP) у Босни и Херцеговини, Сектор за енергију и околиш, те Министарство просторног уређења, грађења и заштите околиша Кантона Сарајево потписали су Споразум о сарадњи на имплементацији пилот пројекта субвенционисања замјене пећи/котлова на угаљ и остала чврста горива цертифицираним пећима/котловима и топлотним пумпама у домаћинствима у Кантону Сарајево

Право учешћа на јавном позиву имају власници индивидуалних стамбених објеката на подручју Кантона Сарајево, који за гријање користе котлове и пећи на чврста горива (угаљ и огрјевно дрво). У случају да се објекат користи и за пословну намјену, удио стамбене површине мора бити најмање 51 одсто у укупној корисној површини објекта да би објекат био квалификован за субвенцију у оквиру овог пилот пројекта.

Пројектом је предвиђена замјена постојећих котлова и пећи у индивидуалним стамбеним јединицама које су уписане у земљишне књиге (доказ ЗК уложак). Објекти морају имати намјену сталног становања, што значи да објекти као што су викенд објекти нису обухваћени овим пројектом. Такође, објекти на којима су изведени нелегални радови (доградња, надзиђивање и сл.) нису квалификовани за субвенционисање замјене пећи/котлова.

Постојеће пећи или котлови код корисника субвенције бити ће преузети од стране фирме извођача радова. Корисник нема право на накнаду за преузети котао или пећ.

Износ субвенције за замјену пећи/котлова на чврста горива је у износу од 5.000 и 7.000 КМ, комплетан јави позив можете погледати на линку.

Прелазак на кориштење пећи/котлова на пелет субвенционисаће се износом до 70 одсто од износа укупних трошкова или максималним износом до 5.000,00 КМ по кориснику, а прелазак на гријање помоћу топлотних пумпи субвенционисаће се износом до 40 одсто од износа укупних трошкова или максималним износом до 7.000,00 КМ по кориснику.

Коментари 0
Повезане вијести
Осуђен полицајац који је украо 80.000 КМ Осуђен полицајац који је украо 80.000 КМ
Више од 10 физичких и правних лица осумњичено за вишемилионске злоупотребе Више од 10 физичких и правних лица осумњичено за вишемилионске злоупотребе
Претреси на више локација због организованог криминала Претреси на више локација због организованог криминала
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    18h 19m
    10
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    1h 14m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    5h 19m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    5h 23m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    17h 7m
    0