Универзитет у Источном Сарајеву о могућностима сарадње са универзитетом из Екатеринбурга

11.12.2021. 12:14
0
ИЗВОР: СРНА

На састанку представника Универзитета у Источном Сарајеву и Института економије и управљања Уралског федералног универзитета из Екатеринбурга из Русије разговарано је о могућностима сарадње из области друштвених наука, као и о сарадњи на заједничким пројектима, али и размјени наставника и студената.

Иницијални састанак је био веома садржајан, те су договорени конкретни кораци сарадње, као и потписивање билатералног споразума о сарадњи два универзитета у наредном периоду, објављено је на званичној страници Универзитета у Источном Сарајеву.

Универзитет у Источном Сарајеву јуче су посјетили представници Института економије и управљања Уралског федералног универзитета из Екатеринбурга, који је један од четири најпрестижнија универзитета у Русији на којем је у 2021. години уписан највећи број студената у Руској Федерацији.

Директор и замјеник директора Школе јавне администрације и управе при овом престижном руском институту професори Алексеј Кулев и Јашим Александар су разговарали са представницима Универзитета у Источном Сарајеву проректором за науку, истраживање и развој Јеленом Крунић и проректором за међународну сарадњу и осигурање квалитета Марком Гутаљем, наведено је у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине
Конкурс за упис студената 12. јуна Конкурс за упис студената 12. јуна
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    12h 24m
    8
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    10h 26m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    9h 19m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    9h 24m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    8h 27m
    1