Упад у апотеке у Звечану и Митровици - нова насилна акција Приштине да натјера Србе да напусте своје домове

07.03.2024. 14:29
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници царине самопроглашеног Косова, уз асистенцију припадника полиције, претресли су данас двије апотеке у Звечану и сјеверној Косовској Митровици.

Замјеник командира тзв. косовске полиције за регион Сјевер Ветон Ељшани потврдио је да је извршен претрес двије апотеке.

- Из царине су тражили нашу асистенцију да прегледају двије апотеке у Звечану и Митровици. Претрес у Звечану је завршен, у Митровици је и даље у току - рекао је Ељшани за "Косово онлајн".

Испред апотеке "Ореол" у сјеверној Косовској Митровици били су припадници тзв. косовске полиције и царине.

Слика

Фото: РТС

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију истакла је да су власти у Приштини, са Аљбином Куртијем на челу, данас спровеле нову насилну акцију на сјеверу Косова и Метохије, упадом у апотеке у Косовској Митровици и Звечану, како би живот Србима учиниле немогућим и натјерали их да напусте вјековна огњишта.

- Након изазивања хуманитарне катастрофе укидањем динара и динарског платног промета на Косову и Метохији, Курти сада наш народ на северу Косова и Метохије жели да остави и без неопходних лекова и тиме им створи неподношљиве услове живота, што је чинио и претходне две године, бранећи нашим болницама да се снабдеју лековима - саопштено је из Канцеларије.

У саопштењу се наводи да је током упада у апотеке одузета већа количина медикамената, чиме је, ионако отежано снабдијевање и доступност лијековима на сјеверу Косову и Метохији, додатно онемогућено, што је проблем који погађа све категорије становништва на сјеверу Косова и Метохије.

- Док се Куртијеви страначки кандидати баве трговином људима, наркотицима и другим тешким кривичним делима, дотле Курти, да би замаскирао своја недела, спроводи лов на лекове и истовремено девет месеци брани улаз српске робе на простор Косова и Метохије - додаје се у саопштењу.

Из Канцеларије су оцијенили да је ово још један показатељ да умјесто деескалације, Курти свакодневно повлачи нове ескалаторне потезе на сјеверу Косова и Метохије, посебно како би живот Србима учинио немогућим и тако их натјерао да напусте своја вијековна огњишта, укидањем основних средстава за живот, од динара до лијекова и основних животних намирница.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    17h 1m
    10
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    23h 42m
    13
  • Васкрси васкрсле српске војске
    4h 1m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    4h 5m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    15h 49m
    0