Upad u apoteke u Zvečanu i Mitrovici - nova nasilna akcija Prištine da natjera Srbe da napuste svoje domove

07.03.2024. 14:29
0
IZVOR: srna.rs

Pripadnici carine samoproglašenog Kosova, uz asistenciju pripadnika policije, pretresli su danas dvije apoteke u Zvečanu i sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Zamjenik komandira tzv. kosovske policije za region Sjever Veton Eljšani potvrdio je da je izvršen pretres dvije apoteke.

- Iz carine su tražili našu asistenciju da pregledaju dvije apoteke u Zvečanu i Mitrovici. Pretres u Zvečanu je završen, u Mitrovici je i dalje u toku - rekao je Eljšani za "Kosovo onlajn".

Ispred apoteke "Oreol" u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici bili su pripadnici tzv. kosovske policije i carine.

Slika

Foto: RTS

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju istakla je da su vlasti u Prištini, sa Aljbinom Kurtijem na čelu, danas sprovele novu nasilnu akciju na sjeveru Kosova i Metohije, upadom u apoteke u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, kako bi život Srbima učinile nemogućim i natjerali ih da napuste vjekovna ognjišta.

- Nakon izazivanja humanitarne katastrofe ukidanjem dinara i dinarskog platnog prometa na Kosovu i Metohiji, Kurti sada naš narod na severu Kosova i Metohije želi da ostavi i bez neophodnih lekova i time im stvori nepodnošljive uslove života, što je činio i prethodne dve godine, braneći našim bolnicama da se snabdeju lekovima - saopšteno je iz Kancelarije.

U saopštenju se navodi da je tokom upada u apoteke oduzeta veća količina medikamenata, čime je, ionako otežano snabdijevanje i dostupnost lijekovima na sjeveru Kosovu i Metohiji, dodatno onemogućeno, što je problem koji pogađa sve kategorije stanovništva na sjeveru Kosova i Metohije.

- Dok se Kurtijevi stranački kandidati bave trgovinom ljudima, narkoticima i drugim teškim krivičnim delima, dotle Kurti, da bi zamaskirao svoja nedela, sprovodi lov na lekove i istovremeno devet meseci brani ulaz srpske robe na prostor Kosova i Metohije - dodaje se u saopštenju.

Iz Kancelarije su ocijenili da je ovo još jedan pokazatelj da umjesto deeskalacije, Kurti svakodnevno povlači nove eskalatorne poteze na sjeveru Kosova i Metohije, posebno kako bi život Srbima učinio nemogućim i tako ih natjerao da napuste svoja vijekovna ognjišta, ukidanjem osnovnih sredstava za život, od dinara do lijekova i osnovnih životnih namirnica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježen Đurđevdan u Prizrenu Obilježen Đurđevdan u Prizrenu
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    13h 6m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    15h 25m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    15h 52m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    18h 32m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    11h 13m
    0