Упад у просторије покушај де се све институције ставе под заставу "Косова"

19.08.2023. 13:33
2
ИЗВОР: srna.rs

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Србије саопштио је да насилни улазак такозване косовске полиције у просторије Фонда у сјеверној Косовској Митровици представља кршење основних људских права попут права на рад и уједно је покушај да се све српске институције ставе под заставу неуставне државе Косово.

У саопштењу се наводи да "константно малтретирање српског народа, поштених и угледних Срба који желе да живе на сјеверу Косова и Метохије не заобилази ни институције".

- Насилни улазак терористичких косовских полицијских служби у просторије Фонда, које се налазе у Косовској Митровици, представља кршење једног од основних људских права, а то је право на рад и уједно је покушај да се све српске институције ставе под заставу неуставне државе Косово - истиче се у саопштењу.

Из Фонда су додали да су о том, али и о осталим акцијама упереним против српског народа обавијештени главни преговарач ЕУ Мирослав Лајчак и други међународни представници, али да, за сада, нажалост нема реаговања.

- Позивамо међународну заједницу да најхитније спречи Куртијеве и стране плаћенике да спроводе насиље на Косову и Метохији и тако спрече ескалацију сукоба српског народа и косовске полиције - поручили су из Фонда ПИО.

Група полицајаца и општинских инспектора ушла је јуче у зграду у којој се налазе просторије Канцеларије за Косово и Метохију, Службе Дирекције Фонда ПИО у Приштини са сједиштем у Косовској Митровици, као и Косовско-митровачког управног округа, у насељу Бошњачка махала у Косовској Митровици.

Они су том приликом питали на основу ког документа се те институције налазе у тој згради, јер је, како тврде, она у власништву општине.

Запосленима су рекли да имају наредбу да "ослободе" тај и све друге објекте који су у власништву општине, те да ће поново доћи у понедјељак, 21. августа.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Krsto 21.08.2023. 20:15
    Upravo AVu smeta sve na Kosovu sto pripada svim gradjanima..Kako to da na jugu gde zivi vecina Srba sve dobro funkcionise zahvaljujuci DR Radi Trajkovic I Ministru Rasicu I saradnji svih Kosovara a na ta tri sela na severu zahvaljujuci Srpskoj listi I AVu nista ne funkcionise
  • Generic placeholder image
    TRN 20.08.2023. 09:35
    Njima smeta svaki srbin i zato je ovaj pritisak neminovan za kolektivnu mrznju!
Повезане вијести
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 21m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    6h 19m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    14h 45m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    13h 0m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    14h 39m
    0