Upad u prostorije pokušaj de se sve institucije stave pod zastavu "Kosova"

19.08.2023. 13:33
2
IZVOR: srna.rs

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Srbije saopštio je da nasilni ulazak takozvane kosovske policije u prostorije Fonda u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici predstavlja kršenje osnovnih ljudskih prava poput prava na rad i ujedno je pokušaj da se sve srpske institucije stave pod zastavu neustavne države Kosovo.

U saopštenju se navodi da "konstantno maltretiranje srpskog naroda, poštenih i uglednih Srba koji žele da žive na sjeveru Kosova i Metohije ne zaobilazi ni institucije".

- Nasilni ulazak terorističkih kosovskih policijskih službi u prostorije Fonda, koje se nalaze u Kosovskoj Mitrovici, predstavlja kršenje jednog od osnovnih ljudskih prava, a to je pravo na rad i ujedno je pokušaj da se sve srpske institucije stave pod zastavu neustavne države Kosovo - ističe se u saopštenju.

Iz Fonda su dodali da su o tom, ali i o ostalim akcijama uperenim protiv srpskog naroda obaviješteni glavni pregovarač EU Miroslav Lajčak i drugi međunarodni predstavnici, ali da, za sada, nažalost nema reagovanja.

- Pozivamo međunarodnu zajednicu da najhitnije spreči Kurtijeve i strane plaćenike da sprovode nasilje na Kosovu i Metohiji i tako spreče eskalaciju sukoba srpskog naroda i kosovske policije - poručili su iz Fonda PIO.

Grupa policajaca i opštinskih inspektora ušla je juče u zgradu u kojoj se nalaze prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Službe Direkcije Fonda PIO u Prištini sa sjedištem u Kosovskoj Mitrovici, kao i Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga, u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici.

Oni su tom prilikom pitali na osnovu kog dokumenta se te institucije nalaze u toj zgradi, jer je, kako tvrde, ona u vlasništvu opštine.

Zaposlenima su rekli da imaju naredbu da "oslobode" taj i sve druge objekte koji su u vlasništvu opštine, te da će ponovo doći u ponedjeljak, 21. avgusta.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Krsto 21.08.2023. 20:15
    Upravo AVu smeta sve na Kosovu sto pripada svim gradjanima..Kako to da na jugu gde zivi vecina Srba sve dobro funkcionise zahvaljujuci DR Radi Trajkovic I Ministru Rasicu I saradnji svih Kosovara a na ta tri sela na severu zahvaljujuci Srpskoj listi I AVu nista ne funkcionise
  • Generic placeholder image
    TRN 20.08.2023. 09:35
    Njima smeta svaki srbin i zato je ovaj pritisak neminovan za kolektivnu mrznju!
Povezane vijesti
Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta
Najčitanije
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    22h 54m
    1
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    4h 22m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    17h 32m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    18h 4m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    23h 37m
    0