Упао у Фонд ПИО са соном киселином и пријетио службеници

15.08.2023. 19:58
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Пензионер, чији идентитет није саопштен, приведен је због сумње да је пријетио радници Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске (ПИО РС), Д.С, сазнаје "Глас Српске".

Према сазнањима "Гласа", он је дошао у Фонд, те из џепа извадио шприц са, како се сумња, соном киселином коју је из шприца попрскао по списима који су се налазили на столу у канцеларији у Фонду, као и по зидовима уз пријетњу да ће сљедећи пут та иста течност завршити некоме у очима.

"Гласов" извор из Фонда ПИО рекао је да је осумњичени мушкарац дошао у Одјељење за финансијске послове прије паузе, гдје је тражио шефа ликвидатуре М.М. који је на годишњем одмору.

- Када је дошао у Одјељење, затекао је в. д. начелницу Д.С. којој је поручио да их је већ упозорио да се не слаже са било којим обуставама на његовој пензији уколико то нису судске обуставе. Након тога је попрскао папире и зидове - рекао је  извор.

Према његовим ријечима, пензионер има обуставу по извршном рјешењу пореске управе Републике Српске због неплаћеног пореза.

- Он оспорава ваљаност рјешења наводећи да признаје само суд. Лице је познато од раније јер је већ неколико пута долазило и пријетило да ће због обустава  доћи до обрачуна - појаснио је извор.

У Полицијској управи Бањалука рекли су да је полицији случај пријављен јутрос око 9.50 часова.

- Полицији је пријављено да је дошло до нарушавања јавног реда и мира, те је на терен упућена полицијска патрола - рекли су у полицији.

Додају да полиција предузима све мјере и радње у вези са овом пријавом.

Коментари 0
Повезане вијести
ФЗО Српске: ИЗИС спреман, пуштање у функцију постепено ФЗО Српске: ИЗИС спреман, пуштање у функцију постепено
Фонд ПИО објавио услове за остваривање права на старосну пензију у 2024. години Фонд ПИО објавио услове за остваривање права на старосну пензију у 2024. години
Малигне болести - најчешћи узрок губитка радне способности Малигне болести - најчешћи узрок губитка радне способности
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    5h 31m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    8h 17m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    7h 50m
    1
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    10h 57m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    22h 46m
    0