Упозорење на јак и олујни вјетар, понегдје ће дувати јаче од 80 километара на час

25.07.2023. 08:30
0
ИЗВОР: srna.rs

Републички хидрометеоролошки завод издао је за данас за сјевер и запад Републике Српске упозорење на јак и олујни вјетар, са ударима већим од 80 километара на час, као и на локалне непогоде.

Прије подне биће топло и вјетровито, дуваће умјерен до јак југозападни вјетар. На западу и сјеверу вјетар ће имати и олујне ударе уз повремену кишу и пљускове са грмљавином, а понегдје ће бити и локалних непогода.

Понегдје се очекују удари вјетра и изнад 80 километара на час, наводе метеоролози.

Средином дана услиједиће краткотрајна стабилизација времена без падавина, а онда ће крајем дана и увече на сјеверу и западу бити јачих пљускови са грмљавином, као и локалним непогодама.

- Очекује се јача киша и пљускови са грмљавином, а могућа је и појава града. На крајњем сјеверу у ноћи се очекују јаче, понегдје и врло обилне падавине. Због обилних падавина у кратком периоду могућа је појава бујичних вода и урбаних поплава - наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха од 34 до чак 40, у вишим предјелима од 30 степени, док је ће сутра бити израженији пад температуре.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    19h 17m
    9
  • Сутра празник Цвијети
    19h 23m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    19h 31m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    10h 12m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    11h 38m
    0