Upozorenje na jak i olujni vjetar, ponegdje će duvati jače od 80 kilometara na čas

25.07.2023. 08:30
0
IZVOR: srna.rs

Republički hidrometeorološki zavod izdao je za danas za sjever i zapad Republike Srpske upozorenje na jak i olujni vjetar, sa udarima većim od 80 kilometara na čas, kao i na lokalne nepogode.

Prije podne biće toplo i vjetrovito, duvaće umjeren do jak jugozapadni vjetar. Na zapadu i sjeveru vjetar će imati i olujne udare uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, a ponegdje će biti i lokalnih nepogoda.

Ponegdje se očekuju udari vjetra i iznad 80 kilometara na čas, navode meteorolozi.

Sredinom dana uslijediće kratkotrajna stabilizacija vremena bez padavina, a onda će krajem dana i uveče na sjeveru i zapadu biti jačih pljuskovi sa grmljavinom, kao i lokalnim nepogodama.

- Očekuje se jača kiša i pljuskovi sa grmljavinom, a moguća je i pojava grada. Na krajnjem sjeveru u noći se očekuju jače, ponegdje i vrlo obilne padavine. Zbog obilnih padavina u kratkom periodu moguća je pojava bujičnih voda i urbanih poplava - navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha od 34 do čak 40, u višim predjelima od 30 stepeni, dok je će sutra biti izraženiji pad temperature.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za dva dječaka Naš grad bogatiji za dva dječaka
Prosječna cijena kvadrata stana u Srpskoj veća za 24,1 odsto Prosječna cijena kvadrata stana u Srpskoj veća za 24,1 odsto
Ovo je cijena školarine na fakultetima u Srpskoj za akademsku 2024/25. godinu Ovo je cijena školarine na fakultetima u Srpskoj za akademsku 2024/25. godinu
Najčitanije
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    9h 0m
    3
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    9h 32m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    9h 41m
    0
  • Održan vaskršnji koncert i promovisana knjiga o crkvi u Pofalićima (FOTO)
    12h 48m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    4h 43m
    0