Упркос хапшењима, школе у Сарајеву и јутрос добиле дојаве о бомбама

17.10.2024. 09:29
0
ИЗВОР: glassrpske.com/srna.rs

Дојаве о постављеним експлозивним направама стигле су и јутрос у двије школе у Кантону Сарајево (КС), упркос хапшењима малољетника који се доводе у везу са лажним дојавама.

Информацију о новим дојавама потврдила је портпарол МУП-а КС Мерсиха Новалић која је за сарајевски портал Klix рекла да су тренутно у току провјере.

Портал сазнаје да је једна од школа у коју је јутрос стигла дојава Средња машинска техничка школа, која је евакуисана и у току је контрадиверзиони преглед.

МУП КС је до сада ухапсио три малољетника која се доводе у везу с лажним дојавама протеклих дана.

У рјешавању проблема с лажним дојавама који траје данима МУП КС сарађује с Федералном управом полиције (ФУП) и Обавештајно-безбједносном агенцијом (ОБА).

Још два малољетника предата тужилаштву због лажних дојава у сарајевским школама

Још два малољетника предата су у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево, један јер је осумњичен за лажно дојављивање о постављању бомби у сарајевским школама, а други да је пружао помоћ починиоцу.

Из кантоналног Тужилаштва саопштено је да су осумњичени малољетници предати синоћ, те да се очекује да ће током дана бити донесена тужилачка одлука о наредним мјерама према њима.

У саопштењу се наводи да Тужилаштво чека рјешење суда о првом малољетнику којем је предложен притвор.

У току јучерашњег дана четири малољетника су испитана у својству осумњичених за лажно дојављивање о постављеним бомбама, а два у својству свједока, саопштено је синоћ из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Сарајево: Малољетник због дојава о бомбама у школама предат тужилаштву Сарајево: Малољетник због дојава о бомбама у школама предат тужилаштву
У Сарајеву преминула дјевојчица (16) након вађења зуба У Сарајеву преминула дјевојчица (16) након вађења зуба
Сарајево: У неколико средњих школа поново дојаве о постављеним бомбама Сарајево: У неколико средњих школа поново дојаве о постављеним бомбама
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    20h 57m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    20h 59m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    17h 11m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    20h 2m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    19h 56m
    0