Uprkos hapšenjima, škole u Sarajevu i jutros dobile dojave o bombama

17.10.2024. 09:29
0
IZVOR: glassrpske.com/srna.rs

Dojave o postavljenim eksplozivnim napravama stigle su i jutros u dvije škole u Kantonu Sarajevo (KS), uprkos hapšenjima maloljetnika koji se dovode u vezu sa lažnim dojavama.

Informaciju o novim dojavama potvrdila je portparol MUP-a KS Mersiha Novalić koja je za sarajevski portal Klix rekla da su trenutno u toku provjere.

Portal saznaje da je jedna od škola u koju je jutros stigla dojava Srednja mašinska tehnička škola, koja je evakuisana i u toku je kontradiverzioni pregled.

MUP KS je do sada uhapsio tri maloljetnika koja se dovode u vezu s lažnim dojavama proteklih dana.

U rješavanju problema s lažnim dojavama koji traje danima MUP KS sarađuje s Federalnom upravom policije (FUP) i Obaveštajno-bezbjednosnom agencijom (OBA).

Još dva maloljetnika predata tužilaštvu zbog lažnih dojava u sarajevskim školama

Još dva maloljetnika predata su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, jedan jer je osumnjičen za lažno dojavljivanje o postavljanju bombi u sarajevskim školama, a drugi da je pružao pomoć počiniocu.

Iz kantonalnog Tužilaštva saopšteno je da su osumnjičeni maloljetnici predati sinoć, te da se očekuje da će tokom dana biti donesena tužilačka odluka o narednim mjerama prema njima.

U saopštenju se navodi da Tužilaštvo čeka rješenje suda o prvom maloljetniku kojem je predložen pritvor.

U toku jučerašnjeg dana četiri maloljetnika su ispitana u svojstvu osumnjičenih za lažno dojavljivanje o postavljenim bombama, a dva u svojstvu svjedoka, saopšteno je sinoć iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sarajevo: Maloljetnik zbog dojava o bombama u školama predat tužilaštvu Sarajevo: Maloljetnik zbog dojava o bombama u školama predat tužilaštvu
U Sarajevu preminula djevojčica (16) nakon vađenja zuba U Sarajevu preminula djevojčica (16) nakon vađenja zuba
Sarajevo: U nekoliko srednjih škola ponovo dojave o postavljenim bombama Sarajevo: U nekoliko srednjih škola ponovo dojave o postavljenim bombama
Najčitanije
  • Oporavilište Kasindo kao centar društvenih dešavanja
    21h 4m
    0
  • Pogača sa špinatom i sirom
    21h 6m
    0
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    17h 18m
    0
  • Lažna "Temu" aplikacija krade podatke o karticama
    20h 9m
    0
  • Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici
    20h 3m
    0