Урош Бјелица нови предсједник Уније студената

06.07.2022. 15:12
6
ИЗВОР: katera.news

На конститутивној сједници новог сазива Уније студената Републике Српске изабрано је ново руководство ове уније.

Урош Бјелица, студент Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, изабран је данас за новог предсједника Уније студената Републике Српске, а за потпредсједника Владан Гачић са Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци.

Милан Кулић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву пожелио је новом руководству Уније студената успјешан рад истичући једногласност при договорима између студената оба универзитета.

Кулић је додао да је ново руководство Уније на данашњој сједници изнијело идеје коју су вриједне пажње, те истакао да имају подршку овог универзитета.

- Као ректор Универзитета стаћу иза њихових идеја. Имају апсолутну подршку у свим активностима које су данас презентовали. Они, као млади људи, имају право да маштају о бољем животу, а ми, који радимо на универзитетима, треба да урадимо све да млади људи остану у Републици Српској  јер они су нешто најбоље што Република Српска има – нагласио је Кулић.

Новоизабрани предсједник Уније студената Републике Српске Урош Бјелица захвалио се свим члановима који су му једногласно дали повјерење.

Бјелица, који је претходно обављао функцију потпредсједника Уније студената, рекао је да су, осим избора новог руководства, у фокусу сједнице биле активности које ће Унија спроводити у наредном периоду.

- Прва активност Уније биће Дан српског јединства са централним догађајем у Источном Сарајеву. Разговарали смо са представницима СКОНУС-а, студентском кровном организацијом из Србије,који ће ,уз делегације из Србије и Републике Српске, доћи да подрже ову активност – рекао је он.

Према његовим ријечима, Дан српског јединства окупиће између 1.500 и 2.000 студената, који ће се ујединити да пошаљу јасну поруку.

- Послаћемо јасну поруку, у своје име говорим, да сам ја Србин и да је то моја национална свијест. Да нисам Бошњак. Желимо да покажемо да смо ми двије државе које дишу као једно – истакао је он и додао да ће обиљежавањем овог важног дана показати и добра сарадња студената из Републике Српске и Србије.

Осим тога, Бјелица је нагласио да ће Унија студената наставити да се бори за бољи студентски стандард, те да ће радити на завршавању започетих пројеката.

- Унија студената је укључена и у инфраструктурне пројекте, тако да имамо прилику да гледамо изградњу дома који смо добили након десет година. Сада треба да крене у процедуру и изградња зграде Музичке академије и Ректората Универзитета у Источном Сарајеву. А наша нова иницијатива је изградња студенстких домова и фискултурне сале у Бијељини – закључио је Бјелица.

Владан Гаћић, потпредсједника Уније студената, дотакао се договореног пројекта који ће, према његовим ријечима, студентима омогућити дружење, одмор и забаву.

- У посљедњих мјесец дана, претходно руководство Уније студената и садашње руководство Студентског парламента договорило је, са предсједницом Републике Српске, изградњу студентског одмаралишта. У изради су планови, али изразили смо жељу да буде у Бањалуци – рекао је Гаћић.

Он је поменуо и пројекат стварања студентског сервиса за запошљавање студената при Универзитету у Бањалуци.

- То је један вриједан пројекат јер студентима је било каква новчана помоћ потребна. Могу  да раде у слободно вријеме – закључио је Гаћић.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: katera.news

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    pale 07.07.2022. 14:12
    Oni uklapaju u sredinu. Sve je tako.
  • Generic placeholder image
    lav 422 07.07.2022. 09:46
    Studentske organizacije najmanje se bave statusom studenata, to su postale organizacije mladih političkih lidera. Svi iz organizacije završe u politici, sve su to ulizivači koji služe političarima.
  • Generic placeholder image
    Nemanja 07.07.2022. 01:16
    Znaci svi su isti,ali svi.. Sad ce ovaj ko Luca i Glavas, za racun univerziteta dovesti Cecu na stadion a pare od karata sebi u dzep..Sve se zna..
  • Generic placeholder image
    Risto Podvožnjak 06.07.2022. 22:14
    Mlađani dupelisci... I tako već 20 godina... Nemate vi pojma šta su predstavnici studenata. Ovi ne predstavljaju nikog drugog do sopstvene ulizičke interese... Njih kolege ne interesuju... "vidimo se u Perućici..."
  • Generic placeholder image
    profa 06.07.2022. 16:55
    Krenuo je putem koji su utabali Luča, Marko, Glavaš itd.
    Još samo da se nađe na listi crvenih i to je to.
    Studenti su uvjek bili neko ko će donijeti promjene u društvu, ovi teško da mogu išta promjeniti ( osim privilegija sebi).
  • Generic placeholder image
    Drugar 06.07.2022. 16:13
    Uroš je šlihtara i laktaroš, dok je bio u srednjoj šlihtao se profesorima za prosjek. Sad se plihta Dodiku pa je zato, čuj ovo, prvo Dan srpskog jedinstva! Pa valjda si tu da podižeš studentski standard. Valjda treba da brinete što niko neće na UIS, jadan ne bio. Važno je da si se ti dočepao pečata i računa Unije, a to ti je, jarane, bio cilj. Znamo se!
Повезане вијести
Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ
Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу
Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    22h 5m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    23h 16m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    4h 56m
    0
  • Џију-џицу клубу „Јахорина“ 62 медаље у Бањалуци
    7h 55m
    3
  • Навршило се 106 година од смрти Гаврила Принципа
    10h 31m
    0