Uroš Bjelica novi predsjednik Unije studenata

06.07.2022. 15:12
6
IZVOR: katera.news

Na konstitutivnoj sjednici novog saziva Unije studenata Republike Srpske izabrano je novo rukovodstvo ove unije.

Uroš Bjelica, student Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, izabran je danas za novog predsjednika Unije studenata Republike Srpske, a za potpredsjednika Vladan Gačić sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Milan Kulić, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu poželio je novom rukovodstvu Unije studenata uspješan rad ističući jednoglasnost pri dogovorima između studenata oba univerziteta.

Kulić je dodao da je novo rukovodstvo Unije na današnjoj sjednici iznijelo ideje koju su vrijedne pažnje, te istakao da imaju podršku ovog univerziteta.

- Kao rektor Univerziteta staću iza njihovih ideja. Imaju apsolutnu podršku u svim aktivnostima koje su danas prezentovali. Oni, kao mladi ljudi, imaju pravo da maštaju o boljem životu, a mi, koji radimo na univerzitetima, treba da uradimo sve da mladi ljudi ostanu u Republici Srpskoj  jer oni su nešto najbolje što Republika Srpska ima – naglasio je Kulić.

Novoizabrani predsjednik Unije studenata Republike Srpske Uroš Bjelica zahvalio se svim članovima koji su mu jednoglasno dali povjerenje.

Bjelica, koji je prethodno obavljao funkciju potpredsjednika Unije studenata, rekao je da su, osim izbora novog rukovodstva, u fokusu sjednice bile aktivnosti koje će Unija sprovoditi u narednom periodu.

- Prva aktivnost Unije biće Dan srpskog jedinstva sa centralnim događajem u Istočnom Sarajevu. Razgovarali smo sa predstavnicima SKONUS-a, studentskom krovnom organizacijom iz Srbije,koji će ,uz delegacije iz Srbije i Republike Srpske, doći da podrže ovu aktivnost – rekao je on.

Prema njegovim riječima, Dan srpskog jedinstva okupiće između 1.500 i 2.000 studenata, koji će se ujediniti da pošalju jasnu poruku.

- Poslaćemo jasnu poruku, u svoje ime govorim, da sam ja Srbin i da je to moja nacionalna svijest. Da nisam Bošnjak. Želimo da pokažemo da smo mi dvije države koje dišu kao jedno – istakao je on i dodao da će obilježavanjem ovog važnog dana pokazati i dobra saradnja studenata iz Republike Srpske i Srbije.

Osim toga, Bjelica je naglasio da će Unija studenata nastaviti da se bori za bolji studentski standard, te da će raditi na završavanju započetih projekata.

- Unija studenata je uključena i u infrastrukturne projekte, tako da imamo priliku da gledamo izgradnju doma koji smo dobili nakon deset godina. Sada treba da krene u proceduru i izgradnja zgrade Muzičke akademije i Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu. A naša nova inicijativa je izgradnja studenstkih domova i fiskulturne sale u Bijeljini – zaključio je Bjelica.

Vladan Gaćić, potpredsjednika Unije studenata, dotakao se dogovorenog projekta koji će, prema njegovim riječima, studentima omogućiti druženje, odmor i zabavu.

- U posljednjih mjesec dana, prethodno rukovodstvo Unije studenata i sadašnje rukovodstvo Studentskog parlamenta dogovorilo je, sa predsjednicom Republike Srpske, izgradnju studentskog odmarališta. U izradi su planovi, ali izrazili smo želju da bude u Banjaluci – rekao je Gaćić.

On je pomenuo i projekat stvaranja studentskog servisa za zapošljavanje studenata pri Univerzitetu u Banjaluci.

- To je jedan vrijedan projekat jer studentima je bilo kakva novčana pomoć potrebna. Mogu  da rade u slobodno vrijeme – zaključio je Gaćić.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: katera.news

Komentari 6
  • Generic placeholder image
    pale 07.07.2022. 14:12
    Oni uklapaju u sredinu. Sve je tako.
  • Generic placeholder image
    lav 422 07.07.2022. 09:46
    Studentske organizacije najmanje se bave statusom studenata, to su postale organizacije mladih političkih lidera. Svi iz organizacije završe u politici, sve su to ulizivači koji služe političarima.
  • Generic placeholder image
    Nemanja 07.07.2022. 01:16
    Znaci svi su isti,ali svi.. Sad ce ovaj ko Luca i Glavas, za racun univerziteta dovesti Cecu na stadion a pare od karata sebi u dzep..Sve se zna..
  • Generic placeholder image
    Risto Podvožnjak 06.07.2022. 22:14
    Mlađani dupelisci... I tako već 20 godina... Nemate vi pojma šta su predstavnici studenata. Ovi ne predstavljaju nikog drugog do sopstvene ulizičke interese... Njih kolege ne interesuju... "vidimo se u Perućici..."
  • Generic placeholder image
    profa 06.07.2022. 16:55
    Krenuo je putem koji su utabali Luča, Marko, Glavaš itd.
    Još samo da se nađe na listi crvenih i to je to.
    Studenti su uvjek bili neko ko će donijeti promjene u društvu, ovi teško da mogu išta promjeniti ( osim privilegija sebi).
  • Generic placeholder image
    Drugar 06.07.2022. 16:13
    Uroš je šlihtara i laktaroš, dok je bio u srednjoj šlihtao se profesorima za prosjek. Sad se plihta Dodiku pa je zato, čuj ovo, prvo Dan srpskog jedinstva! Pa valjda si tu da podižeš studentski standard. Valjda treba da brinete što niko neće na UIS, jadan ne bio. Važno je da si se ti dočepao pečata i računa Unije, a to ti je, jarane, bio cilj. Znamo se!
Povezane vijesti
Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ
Klub odbronika SDS-a uputio inicijativu da jedna od ulica nosi naziv po Nikoli Gardoviću Klub odbronika SDS-a uputio inicijativu da jedna od ulica nosi naziv po Nikoli Gardoviću
Savjet bezbjednosti UN odbio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju Savjet bezbjednosti UN odbio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju
Najčitanije
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    15h 45m
    0
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    2h 48m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    14h 7m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    23h 20m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    21h 18m
    0