Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима

15.05.2024. 17:21
0
ИЗВОР: srna.rs

На Палама је данас одржана Скупштина Црвеног крста Републике Српске на којој су током свечаног дијела уручена признања истакнутим појединцима и волонтерима ове организације из Српске и Србије.

Предсједник Црвеног крста Републике Српске Гојко Грабеж уручио је Златни знак ове организације Милојку Грујичићу из Бањалуке за дугогодишњи добровољни рад који представља допринос развоју и унапређењу Црвеног крста, јачању хуманизма и међусобне солидарности, те омасовљењу чланства.

Сребрни знак Црвеног крста Републике Српске уручен је Рајку Лазићу из Шековића и Сњежани Ковач са Пала за развој и унапређење организације Црвеног крста, омасовљењу и његовом укључивању у остваривање програмских задатака, подизање и јачање угледа и афирмацију Црвеног крста Српске.

Јубиларно признање за дугогодишњи, интензиван и успјешан рад, развој и допринос остваривању програмских циљева Црвеног крста Републике Српске поводом 30 година постојања и рада ове организације добили су предсједник и генерални секретар Црвеног крста Србије Драган Радовановић и Љубомир Миладиновић.

Савјетник министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Милојко Грујичић рекао је да ресорно министарство прати рад ове организације посебно у претходном периоду које су спроведене поводом обиљежавања Недјеље Црвеног крста.

- Ресорно министарство прати рад и улаже велики напор на јачању капацитета и активности Црвеног крста, а једна од најважнијих активности - на наредној сједници Народне скупштине Републике Српске, 22. маја, наћи ће се нацрт закона о положају и овлаштењу Црвеног крста Српске, јер послије 30 година донијећемо нови закон - рекао је Грујичић новинарима.

Он је навео да ће нови закон ојачати Црвени крст Републике Српске и дати нова овлаштења која ће бити подстрек за саму организацију да на терену буде у функцији онима којима је потребно и да као носилац хуманитарне активности у Српској буду значајно ојачани. Генерални секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић рекао је да је сједница Скупштине Црвеног крста Републике Српске била прилика да ова организација анализира своје активности из претходног периода, те да је Црвени крст Српске стабилна организација која постоји 3О година.

- Црвени крст Републике Српске наставља свој развој и реализује хуманитарни мандат у смислу подршке и помоћи свакоме коме је потребно поштујући основне принципе међународног покрета. Важно је што се ова сједница одржава последњег дана Недјеље Црвеног крста чији је слоган `Сачувајмо хуманост` - рекао је Миладиновић.

Он је додао да је потребно очувати хуманост која постоји у људима само јој треба дати прилику и простор да се искаже и покаже.

Миладиновић је рекао да му признање ласка јер се односи на дугогодишњу сарадњу између организација Црвеног крста Србије и Републике Српске која ће бити настављена у реализацији заједничких хуманитарних програма.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић рекао је да је велика част и задовољство што је добитник сребрног знака Црвеног крста који ће му бити додатни подстрек и прилика да активно настави и доприноси развоју ове организације.

Лазић је истакао да је у рад Црвеног крста укључен више од 30 година, те да је пред њим још много рада, труда на позиционирању и јачању организације Црвеног крста Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежена слава Храма Сабора Светога архангела Гаврила у Палама Обиљежена слава Храма Сабора Светога архангела Гаврила у Палама
Храм Сабора Светога архангела Гаврила споменик рађања Српске и бисер Пала Храм Сабора Светога архангела Гаврила споменик рађања Српске и бисер Пала
Прекид електричне енергије у Палама Прекид електричне енергије у Палама
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 36m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 35m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 11m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 32m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 15m
    9