Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima

15.05.2024. 17:21
0
IZVOR: srna.rs

Na Palama je danas održana Skupština Crvenog krsta Republike Srpske na kojoj su tokom svečanog dijela uručena priznanja istaknutim pojedincima i volonterima ove organizacije iz Srpske i Srbije.

Predsjednik Crvenog krsta Republike Srpske Gojko Grabež uručio je Zlatni znak ove organizacije Milojku Grujičiću iz Banjaluke za dugogodišnji dobrovoljni rad koji predstavlja doprinos razvoju i unapređenju Crvenog krsta, jačanju humanizma i međusobne solidarnosti, te omasovljenju članstva.

Srebrni znak Crvenog krsta Republike Srpske uručen je Rajku Laziću iz Šekovića i Snježani Kovač sa Pala za razvoj i unapređenje organizacije Crvenog krsta, omasovljenju i njegovom uključivanju u ostvarivanje programskih zadataka, podizanje i jačanje ugleda i afirmaciju Crvenog krsta Srpske.

Jubilarno priznanje za dugogodišnji, intenzivan i uspješan rad, razvoj i doprinos ostvarivanju programskih ciljeva Crvenog krsta Republike Srpske povodom 30 godina postojanja i rada ove organizacije dobili su predsjednik i generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović i Ljubomir Miladinović.

Savjetnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milojko Grujičić rekao je da resorno ministarstvo prati rad ove organizacije posebno u prethodnom periodu koje su sprovedene povodom obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta.

- Resorno ministarstvo prati rad i ulaže veliki napor na jačanju kapaciteta i aktivnosti Crvenog krsta, a jedna od najvažnijih aktivnosti - na narednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, 22. maja, naći će se nacrt zakona o položaju i ovlaštenju Crvenog krsta Srpske, jer poslije 30 godina donijećemo novi zakon - rekao je Grujičić novinarima.

On je naveo da će novi zakon ojačati Crveni krst Republike Srpske i dati nova ovlaštenja koja će biti podstrek za samu organizaciju da na terenu bude u funkciji onima kojima je potrebno i da kao nosilac humanitarne aktivnosti u Srpskoj budu značajno ojačani. Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović rekao je da je sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske bila prilika da ova organizacija analizira svoje aktivnosti iz prethodnog perioda, te da je Crveni krst Srpske stabilna organizacija koja postoji 3O godina.

- Crveni krst Republike Srpske nastavlja svoj razvoj i realizuje humanitarni mandat u smislu podrške i pomoći svakome kome je potrebno poštujući osnovne principe međunarodnog pokreta. Važno je što se ova sjednica održava poslednjeg dana Nedjelje Crvenog krsta čiji je slogan `Sačuvajmo humanost` - rekao je Miladinović.

On je dodao da je potrebno očuvati humanost koja postoji u ljudima samo joj treba dati priliku i prostor da se iskaže i pokaže.

Miladinović je rekao da mu priznanje laska jer se odnosi na dugogodišnju saradnju između organizacija Crvenog krsta Srbije i Republike Srpske koja će biti nastavljena u realizaciji zajedničkih humanitarnih programa.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko Lazić rekao je da je velika čast i zadovoljstvo što je dobitnik srebrnog znaka Crvenog krsta koji će mu biti dodatni podstrek i prilika da aktivno nastavi i doprinosi razvoju ove organizacije.

Lazić je istakao da je u rad Crvenog krsta uključen više od 30 godina, te da je pred njim još mnogo rada, truda na pozicioniranju i jačanju organizacije Crvenog krsta Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mokro: Prilikom pretresa kuće oduzeta puška Mokro: Prilikom pretresa kuće oduzeta puška
Demos više nije dio vlasti u Palama Demos više nije dio vlasti u Palama
Međunarodni FIBA 3×3 turnir u uličnom basketu u Palama Međunarodni FIBA 3×3 turnir u uličnom basketu u Palama
Najčitanije
 • Godišnjica smrti Mike Antića - "Ako ti jave: umro sam, ne veruj to ne umem“
  3h 23m
  0
 • Održana vanredna skupština Džudo saveza Republike Srpske: Živko Milijaš izabran za predsjednika
  22h 41m
  2
 • Šta je Srbiji potrebno da sa dva boda prođe dalje?
  23h 59m
  0
 • Trebinjci ulovili soma na Bilećkom jezeru, dužine skoro dva metra
  16h 16m
  2
 • Kafe “Pinki” pobjednik turnira “Koran 2024”
  4h 6m
  0