Ускоро "Поносна картица" за породице са троје и више дјеце у Источном Новом Сарајеву

15.05.2021. 18:24
0
ИЗВОР: opstinains.net

Породица је основна ћелија сваког друштва, основни покретач и носилац свих друштвених процеса и активности. Породица је стуб једне земље, без којег ни земља нити народ не би постојали.

Поводом 15. маја – Међународног дана породице начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, поручио је да је породица заједница која повезује, радује, унутар које се дијели и добро и зло, срећа и туга, слави сваки напредак и олакша сваки пораз, те да мора увијек бити на првом мјесту и свакодневно његована и чувана.

- Зато данас свим породицама, малим и великим, желим срећан Међународни дан породице и да, не само овог, него сваког дана славимо присуство најмилијих у нашим животима-  пожелио је Катић.

Он је рекао да је Општинска управа позитивно одговорила на позив Фондације “За породицу”, те да је већ у јуну мјесецу планирано потписивање уговора о сарадњи на пројекту “Поносна картица” за породице са троје и више дјеце, која ће им омогућити попусте и погодности у уговореним привредним субјектима.

- Пронаталитетна политика је један од стубова развоја наше општине и радује нас што ћемо, уз подршку Фондације, омогућити још једну погодност за вишечлане породице-  рекао је Катић.

Он је реко да ће детаљи о пријави и издавању картице бити објављени у јуну, након потписивања уговора, те изразио наду да ће прве картице бити подијељене Поносним породицама већ почетком јула.

- Поносан на Поносне породице, на нашу локалну заједницу која биљежи позитивну стопу природног прираштаја, на све активности које имају за циљ олакшати живот наших суграђана. Срећан нам Дан породице- поручио је Катић.

Коментари 0
Повезане вијести
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
Данас хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру у Источном Новом Сарајеву Данас хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    9h 2m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    21h 2m
    7
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    22h 36m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    6h 31m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    5h 49m
    0