Успјешно одржан камп омладине „Ријечани 2023“ (ФОТО)

16.08.2023. 09:51
0
ИЗВОР: katera.news

У кампу Црвеног крста Републике Српске, у Ријечанима Горњим код Модриче, реализован је један од најуспјешнијих кампова омладине Црвеног крста Републике Српске, који је окупио око 40 младих из читаве Републике Српске.

На кампу, који је трајао од 10. до 15. августа 2023. године, са омладином је радило укупно 14 инструктора, које чине искусни волонтери и запослено радно особље из структуре Црвеног крста Републике Српске.

Ове године, захваљујући изузетној сарадњи кроз многобројне активности и пројекте, на кампу у Ријечанима били смо богатији за два нова инструктора из Црвеног крста Нови Сад, који су учесницима пренијели огромно искуство и знање кроз област пружања прве помоћи.

Слика

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић рекао је да је задовољан реализованим кампом, радом инструкторског тима и максималном посвећеношћу свих учесника који су дали свој максимум.

Лазић је истакао да је организација кампова ЦКРС одлична прилика да млади стекну добре навике, ново знање и вјештине кроз различите области, те да квалитетно проведу слободно вријеме.

Управник кампа и координатор за програм омладине и подмлатка у Црвеном крсту Републике Српске Ивана Грујић истакла је да је овогодишњи камп омладине био један од најуспјешнијих икада.

Грујићева је рекла да се дуго година није сусрела са екипом омладине која је током свих пет дана функционисала као једно, показала тимски дух и залагање да сваки задатак буде успјешно и у што краћем року ријешен, те да су велики број склопљених пријатељстава и сузе на затварању кампа биле доказ једне велике љубави волонтера према Црвеном крсту Републике Српске.

Ове године, обиљежавајући 12. август – Међународни дан младих под мотом: „Млади као покретачи промјена“, на кампу омладине је снимљен промотивни спот са акцентом на „зелене вјештине“, односно учешће младих у акцијама за заштиту животне средине.

Циљ организације кампова у режији Црвеног крста Републике Српске, првенствено је одлична прилика младима да схвате зашто је важно бити волонтер, шта значи волонтеризам, каква је улога Црвеног крста у друштву, како Црвени крст шири мисију хуманости и ко су циљне групе којима Црвени крст помаже.

 

Слика

Уназад више од 30 година постојања и рада организације Црвеног крста Републике Српске кроз структуру је прошло десетине хиљада младих различитих старосних група, а више хиљада њих постали су волонтери Црвеног крста захваљујући стеченом знању на камповима за младе.

Црвени крст Републике Српске се захвалио свим медијима који су испратили реализацију кампова подмлатка и омладине у Ријечанима ове године, домаћинима, Општинској организацији Црвеног крста Модрича на изузетном гостопримству, пријатељима из Црвеног крста Нови Сад на подршци, бројним донаторима који су помогли реализацију кампа, као и свим волонтерима и активистима из структуре ЦКРС који су дали значај одржавању још једне лијепе омладинске приче у реализацији Црвеног крста Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    18h 59m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 43m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    12h 28m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    9h 27m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    9h 33m
    0