Uspješno održan kamp omladine „Riječani 2023“ (FOTO)

16.08.2023. 09:51
0
IZVOR: katera.news

U kampu Crvenog krsta Republike Srpske, u Riječanima Gornjim kod Modriče, realizovan je jedan od najuspješnijih kampova omladine Crvenog krsta Republike Srpske, koji je okupio oko 40 mladih iz čitave Republike Srpske.

Na kampu, koji je trajao od 10. do 15. avgusta 2023. godine, sa omladinom je radilo ukupno 14 instruktora, koje čine iskusni volonteri i zaposleno radno osoblje iz strukture Crvenog krsta Republike Srpske.

Ove godine, zahvaljujući izuzetnoj saradnji kroz mnogobrojne aktivnosti i projekte, na kampu u Riječanima bili smo bogatiji za dva nova instruktora iz Crvenog krsta Novi Sad, koji su učesnicima prenijeli ogromno iskustvo i znanje kroz oblast pružanja prve pomoći.

Slika

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko Lazić rekao je da je zadovoljan realizovanim kampom, radom instruktorskog tima i maksimalnom posvećenošću svih učesnika koji su dali svoj maksimum.

Lazić je istakao da je organizacija kampova CKRS odlična prilika da mladi steknu dobre navike, novo znanje i vještine kroz različite oblasti, te da kvalitetno provedu slobodno vrijeme.

Upravnik kampa i koordinator za program omladine i podmlatka u Crvenom krstu Republike Srpske Ivana Grujić istakla je da je ovogodišnji kamp omladine bio jedan od najuspješnijih ikada.

Grujićeva je rekla da se dugo godina nije susrela sa ekipom omladine koja je tokom svih pet dana funkcionisala kao jedno, pokazala timski duh i zalaganje da svaki zadatak bude uspješno i u što kraćem roku riješen, te da su veliki broj sklopljenih prijateljstava i suze na zatvaranju kampa bile dokaz jedne velike ljubavi volontera prema Crvenom krstu Republike Srpske.

Ove godine, obilježavajući 12. avgust – Međunarodni dan mladih pod motom: „Mladi kao pokretači promjena“, na kampu omladine je snimljen promotivni spot sa akcentom na „zelene vještine“, odnosno učešće mladih u akcijama za zaštitu životne sredine.

Cilj organizacije kampova u režiji Crvenog krsta Republike Srpske, prvenstveno je odlična prilika mladima da shvate zašto je važno biti volonter, šta znači volonterizam, kakva je uloga Crvenog krsta u društvu, kako Crveni krst širi misiju humanosti i ko su ciljne grupe kojima Crveni krst pomaže.

 

Slika

Unazad više od 30 godina postojanja i rada organizacije Crvenog krsta Republike Srpske kroz strukturu je prošlo desetine hiljada mladih različitih starosnih grupa, a više hiljada njih postali su volonteri Crvenog krsta zahvaljujući stečenom znanju na kampovima za mlade.

Crveni krst Republike Srpske se zahvalio svim medijima koji su ispratili realizaciju kampova podmlatka i omladine u Riječanima ove godine, domaćinima, Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Modriča na izuzetnom gostoprimstvu, prijateljima iz Crvenog krsta Novi Sad na podršci, brojnim donatorima koji su pomogli realizaciju kampa, kao i svim volonterima i aktivistima iz strukture CKRS koji su dali značaj održavanju još jedne lijepe omladinske priče u realizaciji Crvenog krsta Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske i dodjela priznanja istaknutim pojedincima Sutra sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske i dodjela priznanja istaknutim poje...
Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crvenog krsta Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crveno...
Od sutra obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta Od sutra obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 53m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    15h 35m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 8m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 42m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 27m
    3