Успјешно реализована показна вјежба спашавања у ОШ "Пале"

27.09.2019. 17:38
0

Многе становнике Пала изненадиле су и помало забринуле сирене полицијских, ватрогасних и возила Хитне помоћи, који су током јучерашњег дана стигле у двориште Основне школе "Пале".

Међутим, разлога за бригу није било, радило се само о редовној активности и показној вјежби спашавања из пожара "дјечака који је остао заробљен унутар зграде школе, у којој је изненада дошло до пожара".

Према ријечима директора школе Александра Рајића, "по избијању пожара" алармирани су припадници Ватрогасне јединице Пале, Полицијске станице Пале, Хитна помоћ, а у овој вјежби учествовали су и припадници Цивилне заштите и волонтери ОО Црвеног крста Пале.

Слика

Сјајним перфомансом уз помоћ димне бомбе и других реквизита, за чију набавку се побринула организација "World Vision", паљански ватрогасци су "угасили пожар" у школском тоалету, збринули заробљеног дјечака уз помоћ припадника Хитне помоћи, док су мјесто пожара квалитетно обезбједили полицијски службеници.

Директор Рајић је за Катеру рекао да је најважније то што је ова вјежба протекла према плановима процјене од ризика и евакуације, као и сценарија вјежбе.

- Вјежба је протекла без икаквих проблема, што је резултат наше добре сарадње са наведеним субјектима, који су учествовали у овој вјежби. Захвалио бих се њима и организацији "World Vision", који су нам помогли у изради елабората и у набавци потребне опреме попут димне бомбе и других реквизита - истакао је Рајић.

Слика

Подсјећамо, јучерашња показна вјежба дио је активности које би све јавне установе у Српској требале барем једном годишње да реализују на основу Закона о цивилној заштити и Закона о заштити и спасавању.

Коментари 0
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    16h 10m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    18h 1m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 48m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    9h 14m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 56m
    0