Uspješno realizovana pokazna vježba spašavanja u OŠ "Pale"

27.09.2019. 17:38
0

Mnoge stanovnike Pala iznenadile su i pomalo zabrinule sirene policijskih, vatrogasnih i vozila Hitne pomoći, koji su tokom jučerašnjeg dana stigle u dvorište Osnovne škole "Pale".

Međutim, razloga za brigu nije bilo, radilo se samo o redovnoj aktivnosti i pokaznoj vježbi spašavanja iz požara "dječaka koji je ostao zarobljen unutar zgrade škole, u kojoj je iznenada došlo do požara".

Prema riječima direktora škole Aleksandra Rajića, "po izbijanju požara" alarmirani su pripadnici Vatrogasne jedinice Pale, Policijske stanice Pale, Hitna pomoć, a u ovoj vježbi učestvovali su i pripadnici Civilne zaštite i volonteri OO Crvenog krsta Pale.

Slika

Sjajnim perfomansom uz pomoć dimne bombe i drugih rekvizita, za čiju nabavku se pobrinula organizacija "World Vision", paljanski vatrogasci su "ugasili požar" u školskom toaletu, zbrinuli zarobljenog dječaka uz pomoć pripadnika Hitne pomoći, dok su mjesto požara kvalitetno obezbjedili policijski službenici.

Direktor Rajić je za Kateru rekao da je najvažnije to što je ova vježba protekla prema planovima procjene od rizika i evakuacije, kao i scenarija vježbe.

- Vježba je protekla bez ikakvih problema, što je rezultat naše dobre saradnje sa navedenim subjektima, koji su učestvovali u ovoj vježbi. Zahvalio bih se njima i organizaciji "World Vision", koji su nam pomogli u izradi elaborata i u nabavci potrebne opreme poput dimne bombe i drugih rekvizita - istakao je Rajić.

Slika

Podsjećamo, jučerašnja pokazna vježba dio je aktivnosti koje bi sve javne ustanove u Srpskoj trebale barem jednom godišnje da realizuju na osnovu Zakona o civilnoj zaštiti i Zakona o zaštiti i spasavanju.

Komentari 0
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 36m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 31m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 36m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 25m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 34m
    3