Успорен саобраћај због снијега

20.01.2024. 10:26
0
ИЗВОР: srna.rs

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија отежано и успорено у вишим планинским предјелима и преко превоја због угаженог снијега и поледице на коловозима.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске издвајају путне правце Мркоњић Град - Милиништа, Тисовац - Кнежево - Угар, Шипово - Ново Село, Кола - Стричићи - Чађавица, Трново - Фоча преко превоја Рогој и Власеница - Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед, гдје је за теретна возила обавезно кориштење ланаца.

Угаженог снијега има и на путевима Прилука - Гламоч - Млиништа, Бугојно - Купрес - Шуица, Турбе - Карановац, као и на превојима Макљен на путу Прозор - Горњи Вакуф - Ускопље, Ростово на путу Бугојно - Нови Травник, Комар на путу Доњи Вакуф - Травник и Оштрељ на путу Босански Петровац - Дрвар, гдје је, такође, за теретна возила обавезно кориштење ланаца.

Због зимских услова вожње, преко Романије и на граничном прелазу Изачић на снази је забрана кретања за теретна возила са приколицом и шлепере.

У нижим предјелима, коловози су претежно мокри и клизави, а из АМС скрећу пажњу и на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима, те возачима савјетују опрезну вожњу уз обавезно посједовање зимске опреме.

На магистралном путу Рача - Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Због радова бушења и минирања на каменолому "Грапска-Костајница" у мјесту Костајница код Добоја привремено се обуставља саобраћај на дионици регионалног пута Добој - Модрича.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Измијењен је режим саобраћаја због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола.

Нови режим саобраћаја је и на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка због изградње кружне раскрснице.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На регионалном путу Мраковица - Горњи Подградци, на дионици Водице - Горњи Подградци, због одрона саобраћај је потпуно обустављен.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака због активираних клизишта.

На регионалном путу Прибој - граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац - Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 12 тона на регионалном путу ентитетска граница Подкозара - Чајниче - граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

На подручју ФБиХ због радова на путу Кључ - Сански Мост саобраћај је преусмјерен на обилазнице у непосредној близини.

У току су радови и на магистралним путевима Груде - Витина и Чевљановићи - Нишићи, а на мјестима извођења радова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима нема задржавања.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра сунчано и још топлије Сутра сунчано и још топлије
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Данас сунчано, температура до 24 степена Данас сунчано, температура до 24 степена
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    21h 32m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    12h 27m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    21h 38m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    13h 53m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    21h 46m
    0