Успорен саобраћај због сњежних падавина, преко планина отежан

27.02.2022. 09:50
0
ИЗВОР: Катера

Због нових сњежних падавина које су захватиле већи дио Републике Српске саобраћај се одвија отежано и успорено.

Вози се по претежно мокрим и клизавим коловозима, док се на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, снијег задржава на коловозу. Додатне потешкоће возачима причињава јак вјетар који мјестимично ствара сњежне наносе.

- Због ниских температура скрећемо пажњу и на поледицу, посебно преко превоја, мостова, надвожњака и на прилазу тунелима. Учестали су одрони на свим дионицама у усјецима и поред камених косина. Возачима савјетујемо да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме - кажу из АМС Републике Српске.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

На путном правцу ФБиХ/РС Луке-Власеница-Хан Пијесак-Соколац-Рогатица-гр. РС/ФБиХ Чемерница (од 15.02. до 21.03.2022.) кретаће се превоз вангабаритног терета, па се возачи моле да на наведеним путним правцима возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

ФБиХ:

Угаженог снијега на коловозу јутрос има на путевима у вишим предјелима, па се возачи позивају на опрезнију вожњу.

Издвајамо путне правце: Нови Травник-Бугојно-Прозор, Посушје-Јабланица, Бихаћ-Босански Петровац-Дрвар, Гламоч-Млиништа и Ливно-Купрес-Бугојно.

Додатне потешкоће у западним крајевима узрокује јак вјетар који мјестимично формира сњежне наносе. На осталим путевима коловоз је претежно мокар или влажан.

Због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима (23:30 до 04:30 часова) саобраћај обуставља.

Гранични прелази:

На ГП у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Због зимских услова за вожњу у Хрватској, обустављен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере на граничном прелазу Изачић.

Коментари 0
Повезане вијести
Легенда о Милуну Мимићу Легенда о Милуну Мимићу
Саобраћајна незгода на Романији (ФОТО) Саобраћајна незгода на Романији (ФОТО)
У прољећном походу на Романији око 200 учесника У прољећном походу на Романији око 200 учесника
Најчитаније
 • Битка за Рогатицу - Једна од највећих битки четника против Нијемаца и усташа (ВИДЕО)
  17h 21m
  13
 • Пуњене тиквице
  16h 54m
  0
 • Преминула једногодишња беба након што је отац заборавио у аутомобилу
  17h 14m
  0
 • Пад система и у БиХ
  15h 35m
  1
 • Лукић: Нема већег севапа него нахранити гладног (ВИДЕО)
  8h 2m
  12