Успорен ток епидемије и смањен удар на здравствене установе РС

06.04.2020. 18:05
0
ИЗВОР: Srna

Главни координациони тим који чине званичници Републике Српске разматрао је данас тренутну епидемиолошку ситуацију и оцијенио да је Српска успјела да усвојеним мјерама у борби против ширења вируса корона успорити ток епидемије и смањи удар на здравствене установе.

Чланови Главног координационог тима разговарали су и о економским мјерама које институције Републике Српске доносе с циљем ублажавања посљедица утицаја вируса корона на привреду Српске.

На састанку у Палати Републике у Бањалуци разговарано је и о наредним корацима и уредбама са законском снагом којима ће бити регулисана одређена питања у циљу превазилажења проблема у привреди, а које ће бити донесене у наредном периоду, саопштено је из Бироа предсједника Републике Српске за односе са јавношћу.

Главни координациони тим је још једном поручио грађанима да се придржавају прописаних мјера заштите од вируса корона, те апеловао на лица којима су прописане мјере кућне изолације да их се стриктно придржавају.

Састанку Главног координационог тима присуствовали су предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић.

Коментари 0
Повезане вијести
У случају вируса корона наставник или ученик не могу присуствовати настави У случају вируса корона наставник или ученик не могу присуствовати настави
Вишковић позитиван на вирус корона Вишковић позитиван на вирус корона
Обавезне маске у здравственим и установама социјалне заштите у ФБиХ Обавезне маске у здравственим и установама социјалне заштите у ФБиХ
Најчитаније
 • Преминуо Веселин Пукета
  4h 17m
  1
 • Ученик, који је измакао столицу професорици, покушао да се убије
  5h 21m
  0
 • Оштећења на аутобусу нису од ватреног оружја
  20h 36m
  0
 • Рецепт за посну сарму
  7h 5m
  1
 • Осумњичени за брутално убиство младића предат Тужилаштву
  20h 55m
  1