Usporen tok epidemije i smanjen udar na zdravstvene ustanove RS

06.04.2020. 18:05
0
IZVOR: Srna

Glavni koordinacioni tim koji čine zvaničnici Republike Srpske razmatrao je danas trenutnu epidemiološku situaciju i ocijenio da je Srpska uspjela da usvojenim mjerama u borbi protiv širenja virusa korona usporiti tok epidemije i smanji udar na zdravstvene ustanove.

Članovi Glavnog koordinacionog tima razgovarali su i o ekonomskim mjerama koje institucije Republike Srpske donose s ciljem ublažavanja posljedica uticaja virusa korona na privredu Srpske.

Na sastanku u Palati Republike u Banjaluci razgovarano je i o narednim koracima i uredbama sa zakonskom snagom kojima će biti regulisana određena pitanja u cilju prevazilaženja problema u privredi, a koje će biti donesene u narednom periodu, saopšteno je iz Biroa predsjednika Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Glavni koordinacioni tim je još jednom poručio građanima da se pridržavaju propisanih mjera zaštite od virusa korona, te apelovao na lica kojima su propisane mjere kućne izolacije da ih se striktno pridržavaju.

Sastanku Glavnog koordinacionog tima prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici
Pismeno se oglasili iz JZU „Srbija“ o epidemiji Pismeno se oglasili iz JZU „Srbija“ o epidemiji
Institut za javno zdravstvo: Nije isključena mogućnost epidemije morbila u Srpskoj Institut za javno zdravstvo: Nije isključena mogućnost epidemije morbila u Srpskoj
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    18h 21m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    15h 56m
    6
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    1h 55m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    21h 4m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    22m
    0