Успостављање родне равноправности и оснаживање жена (ФОТО)

04.04.2023. 15:24
0
ИЗВОР: katera.news

Замјеник начелника Општине Источна Илиџа Мирослав Лучић потписао је данас Меморандум о разумијевању са Агенцијом Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена.

Овај Меморандум је, поред Источне Илиџе, потписало 11 локалних заједница из Републике Српске и ФБиХ, чиме су прихватиле заједничку сарадњу и остваривање напретка у испуњавању обавеза у погледу родне равноправности у складу са домаћим законима и политикама, те релевантним међународним актима.

Слика

Фото: Центар за културу и информисање Источна Илиџа

- Потписници акта су овим Меморандумом исказали добру вољу и намјеру да промовишу родно одговорно управљање јавним пословима и ресурсима, те да ојачају капацитете и разумијевање упосленика и упосленица у погледу интегрисања принципа родне равноправности и родно одговорног буџетирања у складу са овлаштењима и обавезама локалних заједница - навели су из ове општине.

Слика

Фото: Центар за културу и информисање Источна Илиџа

Општина Источна Илиџа од децембра 2022. године учествује у обучавању запослених на тему родно одговорног буџетирања, а овај Меморандум је званична потврда сарадње локалне заједнице са организацијом UN Woman у погледу постизања циљева који се односе на родну равноправност.

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 25m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 9m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    14h 54m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    11h 53m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    11h 59m
    0