Uspostavljanje rodne ravnopravnosti i osnaživanje žena (FOTO)

04.04.2023. 15:24
0
IZVOR: katera.news

Zamjenik načelnika Opštine Istočna Ilidža Miroslav Lučić potpisao je danas Memorandum o razumijevanju sa Agencijom Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena.

Ovaj Memorandum je, pored Istočne Ilidže, potpisalo 11 lokalnih zajednica iz Republike Srpske i FBiH, čime su prihvatile zajedničku saradnju i ostvarivanje napretka u ispunjavanju obaveza u pogledu rodne ravnopravnosti u skladu sa domaćim zakonima i politikama, te relevantnim međunarodnim aktima.

Slika

Foto: Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža

- Potpisnici akta su ovim Memorandumom iskazali dobru volju i namjeru da promovišu rodno odgovorno upravljanje javnim poslovima i resursima, te da ojačaju kapacitete i razumijevanje uposlenika i uposlenica u pogledu integrisanja principa rodne ravnopravnosti i rodno odgovornog budžetiranja u skladu sa ovlaštenjima i obavezama lokalnih zajednica - naveli su iz ove opštine.

Slika

Foto: Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža

Opština Istočna Ilidža od decembra 2022. godine učestvuje u obučavanju zaposlenih na temu rodno odgovornog budžetiranja, a ovaj Memorandum je zvanična potvrda saradnje lokalne zajednice sa organizacijom UN Woman u pogledu postizanja ciljeva koji se odnose na rodnu ravnopravnost.

Komentari 0
Povezane vijesti
Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada
Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac
Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    6h 7m
    2
  • Pavle Vuisić - vječiti boem koji je mrzio glumu
    5h 44m
    0
  • Porodica Topić ima još jedno čudo: Sofija oborila rekord sestre Angeline
    23h 27m
    0
  • Komplikovan politički sistem: Na ovaj način se računaju mandati u BiH
    18h 57m
    0
  • Upriličen prijem za 78 brucoša na Elektrotehničkom fakultetu (FOTO)
    6h 16m
    3