Усвојен овогодишњи Нацрт ребаланса, те одлука о буџету за 2023. годину

26.12.2022. 12:53
0
ИЗВОР: katera.news

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су на данашњој сједници Нацрт ребаланса буџета општине за ову годину од 20.931.000 КМ, те одлуку о усвајању буџет за наредну годину од 15.678.000 КМ.

Начелник општине Источног Ново Сарајево Јован Катић рекао је да је Нацрт ребаланса буџета општине за ову годину виши за 680.000 КМ од планираног, те да ће наредна година бити круна свих инвестиција које су почете у овој години.

- Због обима радова и јавних набавки један дио инвестиција завршен је у овој години, други се преноси у наредну годину, када ће све бити завршено – истакао је Катић и додао да ће наредна година бити тешка и изазовна.

- Општина има скоро шест милиона КМ капиталних инврестиција планираних буџетом, а већ у јануару ћемо кренути са расписивањем јавних набавки и реализацијом – рекао је он.

Катић је напоменуо да ће у сљедећној години кренути са изградњом основне школе, као и обданишта.

Такође, додаје, од капиталних пројеката сљедеће године ће бити завршено и позориште, чије опремања је у завршној фази.

- Буџетом за наредну годину планирана је и изградња саобраћајница, јавне расвјете, споменика на Тргу Србија, као и развој културе и других манифестација и догађаја – рекао је Катић.

Одборник СДС-а Натко Суџука рекао је да је опозиција била против усвајања ребаланса буџета за ову годину јер потрошња новца није транспарентна.

- Нећемо бити за буџет за 2023. годину и бићемо суздржани, јер нам фале транспарентност и праве информације – рекао је он и додао да је опозиција прије годину дана гласала за овај буџет.

Како објашњава, непозната су имена 600 привредних субјеката која користе средства за подстицаје од општине.

- Опозиција ће увијек подржати када је нешто добро, али и указивати на грешке. Похваљујемо начелника Катића јер је успио да врати Божићни турнир у футсалу у наш град - рекао је Суџука.

Коментари 0
Повезане вијести
Усвојен извјештај о извршењу буџета, прота Војо добија бисту у Парку великана у Источном Новом Сарајеву Усвојен извјештај о извршењу буџета, прота Војо добија бисту у Парку великана у Источном Н...
Катић најавио могућност оснивања Дома здравља у Источној Илиџи? Катић најавио могућност оснивања Дома здравља у Источној Илиџи?
Усвојен буџет за наредну годину од 27.706.000 КМ Усвојен буџет за наредну годину од 27.706.000 КМ
Најчитаније
  • Хавана - торта над тортама
    2h 14m
    1
  • Ученик (13) претучен у основној школи: "Сина ми је песницама ударао отац његовог вршњака"
    17h 32m
    2
  • Заборављени коријени: Манастир Липље - Теслић (ВИДЕО)
    1h 22m
    0
  • Детаљи несреће на Златибору: Дјечак се утопио на базену
    15h 23m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    18h 4m
    0