Usvojen ovogodišnji Nacrt rebalansa, te odluka o budžetu za 2023. godinu

26.12.2022. 12:53
0
IZVOR: katera.news

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su na današnjoj sjednici Nacrt rebalansa budžeta opštine za ovu godinu od 20.931.000 KM, te odluku o usvajanju budžet za narednu godinu od 15.678.000 KM.

Načelnik opštine Istočnog Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da je Nacrt rebalansa budžeta opštine za ovu godinu viši za 680.000 KM od planiranog, te da će naredna godina biti kruna svih investicija koje su počete u ovoj godini.

- Zbog obima radova i javnih nabavki jedan dio investicija završen je u ovoj godini, drugi se prenosi u narednu godinu, kada će sve biti završeno – istakao je Katić i dodao da će naredna godina biti teška i izazovna.

- Opština ima skoro šest miliona KM kapitalnih invresticija planiranih budžetom, a već u januaru ćemo krenuti sa raspisivanjem javnih nabavki i realizacijom – rekao je on.

Katić je napomenuo da će u sljedećnoj godini krenuti sa izgradnjom osnovne škole, kao i obdaništa.

Takođe, dodaje, od kapitalnih projekata sljedeće godine će biti završeno i pozorište, čije opremanja je u završnoj fazi.

- Budžetom za narednu godinu planirana je i izgradnja saobraćajnica, javne rasvjete, spomenika na Trgu Srbija, kao i razvoj kulture i drugih manifestacija i događaja – rekao je Katić.

Odbornik SDS-a Natko Sudžuka rekao je da je opozicija bila protiv usvajanja rebalansa budžeta za ovu godinu jer potrošnja novca nije transparentna.

- Nećemo biti za budžet za 2023. godinu i bićemo suzdržani, jer nam fale transparentnost i prave informacije – rekao je on i dodao da je opozicija prije godinu dana glasala za ovaj budžet.

Kako objašnjava, nepoznata su imena 600 privrednih subjekata koja koriste sredstva za podsticaje od opštine.

- Opozicija će uvijek podržati kada je nešto dobro, ali i ukazivati na greške. Pohvaljujemo načelnika Katića jer je uspio da vrati Božićni turnir u futsalu u naš grad - rekao je Sudžuka.

Komentari 0
Povezane vijesti
Usvojen izvještaj o izvršenju budžeta, prota Vojo dobija bistu u Parku velikana u Istočnom Novom Sarajevu Usvojen izvještaj o izvršenju budžeta, prota Vojo dobija bistu u Parku velikana u Istočnom N...
Katić najavio mogućnost osnivanja Doma zdravlja u Istočnoj Ilidži? Katić najavio mogućnost osnivanja Doma zdravlja u Istočnoj Ilidži?
Usvojen budžet za narednu godinu od 27.706.000 KM Usvojen budžet za narednu godinu od 27.706.000 KM
Najčitanije
  • Havana - torta nad tortama
    4h 13m
    1
  • Učenik (13) pretučen u osnovnoj školi: "Sina mi je pesnicama udarao otac njegovog vršnjaka"
    19h 31m
    2
  • Zaboravljeni korijeni: Manastir Liplje - Teslić (VIDEO)
    3h 21m
    0
  • Detalji nesreće na Zlatiboru: Dječak se utopio na bazenu
    17h 22m
    0
  • Zemljotres u BiH
    20h 3m
    0